Google: διόρθωσε το πρόβλημα διαρροής μνήμης στο Android 5.1 Lollipop

Το νέο λειτουργικό σύστημα της για Android 5.1 Lollipop εμφάνισε ένα θέμα διαρροής μνήμης (memory leak). Όταν η Google κυκλοφόρησε το Android 5.0.1 πάρα πολλοί χρήστες που εγκατέστησαν την ενημέρωση άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι συσκευές τους χρησιμοποιούν πολύ RAM, ακόμη όταν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν είχαν κλείσει.Android 5.1 Lollipop

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί ήδη στον AOSP issue tracker, αλλά δεν διορθώθηκε στην τελευταία του Android. Αν είστε ιδιοκτήτης κάποιας ς Nexus που εγκατέστησε την ενημέρωση Android 5.1 Lollipop πρόσφατα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα.

Τα καλά νέα είναι πριν από λίγες ημέρες η Google κατάφερε να διορθώσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Η δημοσίευση-αναφορά του προβλήματος στο forum του AOSP issue tracker με την αιτιολογία ότι το θέμα έχει καθοριστεί εσωτερικά, αλλά δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία ενός δημόσιου patch.

“This has been fixed internally. We do not currently have a timeline for public release.”

Δυστυχώς, είναι γνωστό το πρόβλημα ενημερώσεων του Android. Η Google όμως επιβεβαίωσε ότι η διόρθωση του προβλήματος θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην επόμενη ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού της. Το Android 5.1.1 Lollipop, ή όπως και να το ονομάσει η Google, θα καθορίσει οριστικά το θέμα διαρροής μνήμης. Μέχρι τότε όλοι όσοι χρησιμοποιούν Android 5.0.1 ή μεγαλύτερη έκδοση θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από αυτό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).