secure password

Yahoo: plugin για end-to-end κρυπτογράφηση των e-mail της

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Yahoo! θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2015 ένα plugin που βασίζεται στο Open PGP για των της.Yahoo Secure Password

Στόχος της ς είναι να καταστήσει τη χρήση της κρυπτογράφησης PGP προσιτή σε κάθε χρήστη και όχι μόνο για τους ειδήμονες.

Το plugin περιγράφεται στο blog Purple από τον επικεφαλής ασφάλειας πληροφοριών Alex Stamos. Ο κώδικας κρυπτογράφησης του e-mail παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο South by Southwest (SXSW) κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Alex Stamos αναφέρει ότι η Yahoo αυτή τη στιγμή “διανέμει ήδη τον πηγαίο κώδικα στο κοινό για να μπορέσει να έχει ανατροφοδότηση από τον ευρύτερο κλάδο της ασφάλειας.” Η τρέχουσα έκδοση δημοσιεύτηκε ήδη στο GitHub.

Ο κώδικας καλύπτεται ήδη από το bug bounty της Yahοo, και ο Alex Stamos αναφέρει ότι η εταιρεία ελπίζει ότι και άλλοι πάροχοι e-mail θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Η ήδη σχεδιάζει κάτι για το Chrome.

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι ο Stamos υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους στο SXSW ότι η κρυπτογράφηση του περιεχομένου δεν θα προστατεύει τους χρήστες από τους συλλέκτες των μεταδεδομένων, αλλά τουλάχιστον θα είναι κρυπτογραφημένα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).