Hacked η ιστοσελίδα του αεροδρομίου Hobart από το ISIS


Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Hobart στην Αυστραλία έχει απενεργοποιηθεί, μετά από μια επίθεση μιας ομάδας που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος (IS) κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το μήνυμα των , το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα την Κυριακή, έχει αφαιρεθεί καθώς οι τεχνικοί του αεροδρομίου προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της ιστοσελίδας, και έχει αντικατασταθεί με μια δήλωση της ς που αναφέρει ότι το site δεν λειτουργεί.hobart airport

“Λυπόμαστε, η ιστοσελίδα του αεροδρομίου Hobart δεν λειτουργεί επί του παρόντος”, αναφέρει το μήνυμα. “Εργαζόμαστε για να την ανακτήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Για να ελέγξετε ώρες πτήσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.”

Η Αστυνομία της Τασμανίας, στην οποία κοινοποιήθηκε το περιστατικό το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι πανομοιότυπα με εκείνα που εμφανίζονται σε χιλιάδες σε όλο τον κόσμο από τα τέλη του 2014.

“Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για το hack φαίνεται να στοχεύει οργανισμούς και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν web hosts, όπως αυτούς που χρησιμοποιεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Hobart,” αναφέρει μια δήλωση της αστυνομίας.

Η δήλωση, δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, και αναφέρει επίσης ότι μια αστυνομική βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά το hack της Γαλλικής TV5Monde που χτυπήθηκε από μια “άνευ προηγουμένου” επίθεση, για αντίποινα προς την της Γαλλίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ISIS.

Η επίθεση αυτή χτύπησε συστήματα πληροφορικής και τον εξοπλισμό μετάδοσης του καναλιού. Οι hackers μπόρεσαν να αναρτήσουν μηνύματα για την υποστήριξη του IS, καθώς και έγγραφα που υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν τις ταυτότητες των συγγενών των Γάλλων στρατιωτών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά του ISIS, σύμφωνα με την Agence France-Presse.

“Η επίθεση επηρέασε και τα 11 α μας, εννέα γενικά και δύο ειδικά, τα οποία απενεργοποιήθηκαν,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TV5Monde, Yves Bigot σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook, στις 9 Απριλίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).