Ε.Ε.Ε.Π Αποκλεισμός της Goodgame και οι Ελληνικοί πάροχοι

Η Goodgame είναι μια εταιρεία παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στο Αμβούργο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει πολλά παιχνίδια, όπως τα Goodgame Empire, Goodgame Big Farm, Goodgame Galaxy, Goodgame Gangster, Goodgame Poker, and Shadow Kings: Dark Ages.GoodGame Big Farm

Όπως φαίνεται όμως η ανεξάρτητη διοικητική αρχή “Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων” (Ε.Ε.Ε.Π.) απέκλεισε και αυτή την εταιρεία γιατί όπως αναφέρει προσφέρει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων χωρίς άδεια.

Σχεδόν αμέσως μετά από την εφαρμογή του αποκλεισμού, η Ε.Ε.Ε.Π. ανακοίνωσε την εξαίρεση ορισμένων παιχνιδιών όπως το Big Farm που δεν θεωρούνται τυχερά παιχνίδια. Φυσικά αμέσως μετά την εξαίρεση από την Ε.Ε.Ε.Π θα έπρεπε να ακολουθήσει και η εξαίρεση από τους Ελληνικούς πάροχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Όμως από την μέρα του αποκλεισμού μέχρι σήμερα, έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες και σύμφωνα με μέλη της ς, υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που ακόμα απαγορεύουν την πρόσβαση στα παιχνίδια που εξαιρέθηκαν.

Η σύνδεση είναι πάντα δυνατή με VPN , ή Public DNS καθώς και που αποκρύπτουν την ΙP του υπολογιστή σας (Tor). Όμως γιατί να χρειάζονται τέτοιες λύσεις για να παίξει κανείς το Big Farm;

Άλλο ένα παράδειγμα καθολικού αποκλεισμού από την Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων μετά τον αποκλεισμό και την άρση του στο zoo.gr.

Το zoo.gr κατάφερε να άρει την αποκλεισμό και να βγει από τη μαύρη λίστα, μετά από πολλές προσπάθειες. Συγκεκριμένα οι διαχειριστές της ιστοσελίδες χρειάστηκε να αποστείλουν κατεπείγουσα διαμαρτυρία στην επιτροπή ζητώντας τα εξής:
– την άμεση έγγραφη ενημέρωσή για το λόγο ένταξης της σελίδας στην λίστα αποκλεισμού
– την άμεση αποστολή μιας σχετικής έκθεσης που αναφέρει ρητά το είδος της παράβασης.
– γιατί η απόφασή τους πάρθηκε χωρίς την ακρόαση των άμεσα ενδιαφερόμενων όπως όφειλαν με βάση τις αρχές και τους κανόνες ς της επιτροπής.

Μετά από την άμεση ανταπόκριση της Ε.Ε.Ε.Π, το θέμα φαίνεται να επιλύθηκε.

Κάπου εδώ έρχεται και η σειρά των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών, που μετά την άρση του αποκλεισμού έπρεπε να τον εφαρμόσουν άμεσα.

Το άμεσα φαίνεται να έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των παρόχων, γιατί ως γνωστό, ζούμε Ελλάδα, και το “άμεσα” το μεταφράζει ο καθένας όπως νομίζει.eeep

Εν τω μεταξύ αρκετοί φίλοι των παιχνιδιών (ανάμεσα σε αυτούς και πολλά παιδιά) αναμένουν την “άμεση” ανταπόκριση εταιρειών διανομής διαδικτύου όπως CYTA και WIND.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).