Tractica Έρχονται τα έξυπνα ρούχα

Tractica: Φαίνεται να είναι αναπόφευκτο ότι η wearable τεχνολογία που βλέπουμε σήμερα, με τους διάφορους βιομετρικούς αισθητήρες του, θα αρχίσει να μετακινείται από τους καρπούς μας σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός μας. Οι αισθητήρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ρούχα μας.intelligent clothing Tractica

Μια εταιρεία ερευνών πιστεύει ότι αυτή η αλλαγή θα συμβεί πριν από το τέλος της δεκαετίας. Μια νέα μελέτη από την Tractica αναφέρει ότι οι καταναλωτές θα αγοράζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια κομμάτια έξυπνων ενδυμάτων σε ετήσια βάση από το 2020. Κάπως αναμενόμενο με τις ταχύτητες της τεχνολογικής ανάπτυξης…

Τα biosensing ρούχα, ως επί το πλείστον έχουν περιοριστεί στην αθλητική εμφάνιση. Οι λάτρεις των σπορ, χρησιμοποιώντας τους έξυπνους αισθητήρες σε μπλουζάκια, σορτς, αθλητικά σουτιέν και κάλτσες μπορούν να έχουν βιομετρικά σχετικά με τη μυϊκή δραστηριότητα, τον ρυθμό της αναπνοής, ή και την καρδιακή δραστηριότητα.

Όλα τα δεδομένα δηλαδή που παρακολουθούνται σήμερα από itness bands ή . Κατά τα επόμενα χρόνια, τα έξυπνα ρούχα θα αρχίσουν να φαίνονται λιγότερο σαν αθλητικός εξοπλισμός και περισσότερο σαν εργαλεία του δρόμου.

Πριν από λίγο καιρό οι πωλήσεις των έξυπνων ενδυμάτων ήταν ελάχιστες. Η Tractica αναφέρει ότι μόλις 140.000 έξυπνα ενδύματα δημιουργήθηκαν το 2013, και όλα σχεδόν ήταν αθλητικά εργαλεία.

“Ο τελικός υπολογιστής που φοριέται είναι ένα κομμάτι των έξυπνων ενδυμάτων που μπορεί κανείς να φορέσει ως ένδυμα ή σαν έναν αισθητήρα του που μπορεί να παρακολουθεί και να μετρά συγκεκριμένα ζωτικά ,” δήλωσε ο διευθυντής Έρευνας της εταιρείας Tractica, κος Aditya Kaul.

“Και οι δύο αυτές κατηγορίες συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται αρμονικά με την καθημερινή ζωή των χρηστών.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).