Η πρώτη παρουσίαση της crypto e-mail υπηρεσίας Lavaboom

Πριν από ένα χρόνο περίπου (16/04/2014) δημοσιεύσαμε το κλείσιμο της υπηρεσίας κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού υ Lavabit, και την ανακοίνωση μιας νέας, της Lavaboom.lavaboom

Θα θυμόσαστε ίσως την περιπέτεια της υπηρεσίας Lavabit. Αν δεν είστε από αυτούς που συγκρατούν γεγονότα, τότε να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία έκλεισε κάτω από τις πιέσεις της NSA να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης.

Για την ιστορία, η Lavabit, ήταν μια ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden. Μετά το κλείσιμο της υπήρξαν δημοσιεύσεις που ήθελαν την της με την Silent Circle, για την δημιουργία μιας νέας ασφαλής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Lavaboom κρυπτογραφεί τα δεδομένα του χρήστη στην πλευρά του πελάτη και στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από προεπιλογή.

Η ανάπτυξη της Lavaboοm άρχισε το 2013 και οι δοκιμές ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014.

Κατά τις δοκιμές οι developers διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κρυπτογράφηση και έτσι εγραψαν όλο τον κώδικα της Lavaboοm από το μηδέν.

Τα καλά νέα είναι ότι το επίσημο Beta testing του Lavaboοm ξεκίνησε και ότι η εταιρεία φαίνεται να άρχισε να διανέμει νέα με προσ.

Το άρθρο αυτό το γράφουμε για να σας παρουσιάσουμε την νέα υπηρεσία, αφού μάλλον μπορούμε να θεωρούμαστε από τους τυχερούς που έλαβαν μια από τις πρώτες προσκλήσεις της εταιρείας.

Για του λόγου το αληθές από σήμερα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και από το giorgos@lavaboom.com.

Ας δούμε όμως τι προσφέρει η νέα υπηρεσία.

Καταρχήν είναι μια νέα εταιρεία που έχει σαν βάση τη Γερμανία και όπως αναφέρει έχει σαν στόχο να διαθέσει μια ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αντίθεση με την Lavabit, που ήταν μια υπηρεσία επί πληρωμή, η Lavabοom προσφέρει δωρεάν ένα γραμματοκιβώτιο 1GB (προς το παρόν), προστατευμένο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η υπηρεσία είναι ακόμα σε μορφή beta, κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά ίσως δούμε πράγματα να αλλάζουν, όπως για παράδειγμα παροχή επιπλέον χώρου αποθήκευσης για όσους το επιθυμούν, επί πληρωμή φυσικά.

Στις παρακάτω μπορείτε να δείτε τι προσφέρει η εταιρεία στο δωρεάν basic plan (beta)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).