Microsoft και Google για την πάταξη της πειρατείας

Η Microsoft ήταν ανέκαθεν μία από τις εταιρείες που προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν τη διαδικτυακή πειρατεία, ίσως γιατί το λογισμικό της εταιρείας είναι μεταξύ αυτών με τα πιο πολλά πειρατικά αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.Piracy Microsoft

Έτσι η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα ένα μνημόνιο συνεργασίας με πολλές άλλες εταιρείες και αντί-πειρατικές οργανώσεις που έχει σαν στόχο να προστατέψει τα πνευματικά δικαιώματα και να καταπολεμήσει την online πειρατεία.

Την νέα συμφωνία υπέγραψαν μεγάλα ονόματα όπως η Google και αρκετοί μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου.

Η πρόταση για την εν λόγω συμφωνία ήρθε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Δανίας που κάλεσε όλες τις εταιρείες, όχι μόνο για την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο, αλλά και για μια πιο στενή συνεργασία που έχει σαν στόχο τη μείωση των οικονομικών ζημιών που προκαλούνται από τέτοιες πρακτικές.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak σήμερα, το μνημόνιο υπέγραψαν, και η ομάδα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων Koda που εκπροσωπεί πάνω από 40.000 συνθέτες, στιχουργούς και εκδότες μουσικής, αλλά και Τραπεζικές υπηρεσίες , όπως τη MasterCard.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι εταιρείες που υπέγραψαν το μνημόνιο θα ξεκινήσουν άμεσα προγράμματα για την πρόληψη της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και θα αρχίσουν την προώθηση εκστρατειών που θα εξυμνούν τα οφέλη της πληρωμής περιεχομένου στο διαδίκτυο, προσπαθώντας έτσι να πείσουν περισσότερους να προτιμήσουν νόμιμα τα, αντί των πειρατικών.

Η Microsoft, ειδικότερα, φαίνεται να έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς τα Windows και το Office ήταν μεταξύ των πιο πειρατικών των σε όλο τον κόσμο κατά την τελευταία δεκαετία.Microsoft

Ο Steve Ballmer, πρώην CEO της Microsoft, δήλωσε ότι 9 στους 10 χρήστες των Windows στην Κίνα χρησιμοποιούν πειρατικά αντίγραφα.

Αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πειρατείας σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η ανάπτυξη ενός που πολύ δύσκολο να σπάσει.

Διαφωνούμε κάθετα φυσικά, αφού η εμπειρία έχει δείξει πως ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Η Microsoft αυτή τη στιγμή εργάζεται πυρετωδώς για την κυκλοφορία του επόμενου λειτουργικού της συστήματος. Από την άλλη πλευρά, οι crackers, ήδη προσπαθούν να διαβάσουν την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών ασφαλείας του νέου λειτουργικού.

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι έχει ήδη αρχίσει από τις πολύ πρώιμες εκδόσεις των .

Μήπως τελικά η συνεχιζόμενη δωρεάν διάθεση των Windows 10, στον οικιακό χρήστη είναι η λύση; Η συγκεκριμένη λύση, παρά του ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται ζημιογόνα για την εταιρεία, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά κερδοφόρα. Πως;

Αν η Microsoft καταφέρει να αναπτύξει μια υπηρεσία ελέγχου των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν Windows, θα μπορούσε να έχει αρκετά έσοδα μόνο από τις εταιρείες (εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Apple).
Εξάλλου η εταιρεία από το Redmond φαίνεται να μην αναπτύσσει μόνο λογισμικό ή λειτουργικά συστήματα πια, αλλά έχει στραφεί και στις πωλήσεις συσκευών (smartphones, tablets).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).