Η Microsoft χάνει έδαφος στη Ρωσία

Η Microsoft, Oracle, και άλλες μεγάλες εταιρείες λογισμικού που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρωσία αναμένεται να έχουν δύσκολες στιγμές στη χώρα, καθώς οι περισσότερες τοπικές οργανώσεις θα στραφούν σε Ρώσικο . Η αιτία φυσικά είναι οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της Ουκρανίας.flag russia Microsoft

Οι Ρωσικές δαπάνες για λογισμικό εκτιμάται σε $ 2.900.000.000 (€ 2.500.000.000), και σύμφωνα με μια έκθεση από το Bloomberg , τα τρία τέταρτα πήγαν στις εισαγωγές, με τη Microsoft και η Oracle να έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Όμως, λόγω των ανησυχιών των διεθνών κυρώσεων μετά τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, οι Ρωσικές εταιρείες ετοιμάζονται να στραφούν σε ντόπια λογισμικά, βλάπτοντας τις πωλήσεις των αμερικανικών εταιρειών.

Η ασφαλίσεων ζωής OAO Sberbank αποφάσισε να μην επιλέξει λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις της και να αναπτύξει μία εναλλακτική λύση που βασίζεται σε προγράμματα ανοικτού κώδικα και συγκεκριμένα σε Rosa-Linux μαζί με μια βάση δεδομένων PostgreSQL. Επίσης η εταιρεία φυσικού αερίου OAO Gazprom ολοκλήρωσε τις δοκιμές του GeoMate, του δικού της λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ανάλυση γεωλογικών δεδομένων και έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει αντίστοιχα προγράμματα ξένων εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Emerson Electric Co.

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο πρωτοπόρος των κυρώσεων για τις Ρωσικές εταιρίες και τους Ρώσους επιχειρηματίες, λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία στην οποία φέρεται να συμμετείχαν Ρωσικά στρατεύματα.

Τοπικές εκθέσεις υποστηρίζουν ότι τρεις από τις κορυφαίες Ρωσικές σχεδιάζουν τώρα να στραφούν σε εγχώριο λογισμικό, ως μέρος ενός εθνικού σχεδίου που έχει την του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που ασχολούνται με τα οπλικά συστήματα και που είχαν γίνει επίσης στόχος των διεθνών κυρώσεων.

Ο Πούτιν είναι ένας από τους πρωτοπ ενός νέου νόμου που θα παρέχει στους εγχώριους προγραμματιστές λογισμικού την οικονομική υποστήριξη των 3.000.000.000 ρούβλια ($ 55 / € 48.8) του προϋπολογισμού. Ο νόμος έχει ήδη περάσει την πρώτη ρυθμιστική έγκριση και είναι πολύ πιθανό να πάρει το πράσινο φως στο τέλος αυτού του έτους.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη δώσει καμία δήλωση σχετικά με πόσο θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις της στη Ρωσία, αλλά η Chief Financial Officer της εταιρείας, Κα Amy Hood, έχει πει ότι αναμένεται μείωση των εσόδων στη χώρα, λόγω του μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού κλίματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).