Ασφαλής η Apple; Η πλήρης αποδόμηση Mac OS και iOS

Έξι από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έχουν εντοπίσει zero-day αδυναμίες στο iOS και το OS X της Apple. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούν να σπάσουν το keychain της Apple, να παραβιάσουν sandboxes και να παρακάμψουν τους ς ασφαλείας του App Store.Apple hacked

Οι επιτιθέμενοι με αυτό τον τρόπο μπορούν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης από κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής email της Αpple χωρίς κανείς να μπορεί να τους εντοπίσει!

Η ομάδα ήταν σε θέση να ανεβάσει malware στο Αpple app store, χωρίς να τους εντοπίσουν οι έλεγχοι της Apple. Συνεχίζοντας μπόρεσαν να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες όπως το iCloud και την εφαρμογή E-mail, καθώς και όλους όσους ήταν αποθηκευμένοι στο Google Chrome.

Ο επικεφαλής της έρευνας Luyi Xing ανέφερε ότι έχουν καθυστερήσει με την δημοσίευση των ευπαθειών καθώς υπάκουσαν το αίτημα της Αpple να μην δημοσιοποιήσουν την έρευνα για έξι μήνες.

Μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν νέα από την Apple, και τα κενά ασφαλείας εξακολουθούν να υπάρχουν στις πλατφόρμες της εταιρείας.

Έτσι οι ερευνητές Xing, Xiaolong Bai, XiaoFeng Wang, και Kai Chen από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και ο Tongxin Li από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου μαζί με τον Xiaojing Liao του Georgia Institute of Technology δημοσίευσαν την έρευνα που ονόμασαν Unauthorized Cross-App Resource Access on MAC OS X and iOS.

«Πρόσφατα ανακαλύψαμε μια σειρά από θέματα ασφαλείας στο Mac OS και το iOS της Αpple που επιτρέπουν σε μια κακόβουλη εφαρμογή να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα του συστήματος αλλά και σε άλλες .”

“Η κακόβουλες εφαρμογές μας πέρασαν με επιτυχία από τη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της Αpple και δημοσιεύθηκαν στο Mac App Store και το iOS app store της Αpple.

“Καταφέραμε να σπάσουμε πλήρως την keychain – χρησιμοποιείται για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης και άλλων διαπιστευτηρίων για διαφορετικές εφαρμογές της Apple – το sandbox του OS X, και επίσης εντοπίσαμε νέες αδυναμίες στους μηχανισμούς επικοινωνίας μεταξύ των εφαρμογών OS X και iOS. Οι τελευταίες ευπάθειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποκλοπή εμπιστευτικών δεδομένων από το Evernote, το και άλλες εφαρμογές υψηλού προφίλ. “

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).