Level 3: Οι ΗΠΑ η βάση των C&C servers των botnets

Η Level 3 Communications, αναφέρει ότι η Αμερική είναι το για περισσότερων server εντολών και έλεγχο των botnet, ενώ ακολουθούν η Ουκρανία, και η στη δεύτερη και τρίτη θέση.

us botnet Level 3
Φωτογραφία, πληροφορίες: TheRegister

Οι διοίκησης και ελέγχου, χρησιμοποιούνται για για την διαχείριση των botnet, και συνήθως καταφέρνουν να λειτουργούν για ένα μέσο όρο 30 περίπου ημερών πριν τους σταματήσουν οι πάροχοι, ή οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Η έρευνα της Level 3 Communications αναφέρει ότι οι servers των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται πάρα πολύ σαν διακομιστές διοίκησης και ελέγχου των botnets καθώς παρέχουν αξιόπιστες υποδομές δικτύου.

Να αναφέρουμε ότι όλοι αυτοί οι servers δεν είναι νόμιμοι αλλά έχουν παραβιαστεί και χρησιμοποιούνται από botnets χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

“Κατά μέσο όρο, το 20 τοις εκατό των servers εντολών και έλεγχου των botnets βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική ενώ το ίδιο ποσοστό υπάρχει από την Ουκρανία και τη Ρωσία μαζί,” αναφέρει η μελέτη [PDF].

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την έκτη θέση στη λίστα, ενώ η Αυστραλία, δεν συμπεριλαμβάνεται καθόλου στην παγκόσμια έκθεση που παρακολούθησε 1000 servers διοίκησης και ελέγχου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι 600 από τα botnets που παρακολουθούσε η Level 3 χρησιμοποιούσαν εταιρικά δίκτυα.

“Φαίνεται ανεξέλεγκτο το γεγονός ότι οι servers διοίκησης και ελέγχου έχουν τη δυνατότητα να διαταράσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να καταστρέψουν περιουσιακά στοιχεία και πληροφορίες ζωτικής σημασίας.”

Η Level 3 περιγράφει στην έκθεσή της ορισμένα από τις πιο πρόσφατες απειλές botnet όπως τα bot SSHPsychos που αντιπροσώπευε το 35% του συνόλου της ς SSH.

Αυτό bot προς το παρόν σταμάτησε να λειτουργεί, μετά από παρέμβαση της Level 3 μαζί με τη Cisco Talos που σταμάτησαν έτσι τις αυτοματοποιημένες SSH επιθέσεις εναντίον των Linux servers.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).