Samsung χμμ ναι έχετε δίκιο, θα κυκλοφορήσει ενημέρωση

Όπως φαίνεται η Samsung αποφάσισε τελικά να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει το θέμα που παρουσιάστηκε με το Windows Update. Η δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα patch που να ενεργοποιήσει ξανά την προεπιλεγμένη συμπεριφορά των Windows.samsung book 9 plus

Η Samsung είχε περιπέτειες αυτή την εβδ, όταν αποκαλύφθηκε ότι το λογισμικό της λειτουργεί περισσότερο σαν bloatware παρά ένα κανονικό λογισμικό ενημερώσεων.

Για να είμαστε πιο ακριβείς το SWUpdate της εταιρείας, το λογισμικό που ενημερώνει τους υπολογιστές τις Samsung με τους και τα επιλεγμένα προγράμματα της εταιρείας, απενεργοποιεί το Windows Update σε μερικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αρχικά αρνήθηκε ότι το λογισμικό της κάνει κάτι τέτοιο, αργότερα προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή τη συμπεριφορά, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των drivers στους υπολογιστές της.

Τελικά, φαίνεται ότι η Κορεάτικη εταιρεία υπέκυψε. Σε μια δήλωση που απέστειλε στο VB η εταιρεία κατασκευαστής δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση που θα επιλύει το πρόβλημα ενεργοποιώντας ξανά το Windows Update που έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να ήταν ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Η πλήρης δήλωση της εταιρείας:

Η Samsung είναι δεσμευμένη για την ασφάλεια και συνεχίζει να εκτιμάει τη συνεργασία της με τη Microsoft. Θα εκδώσουμε ένα patch με τη διαδικασία ενημέρωσης του λογισμικό της Samsung και οι υπολογιστές θα επανέλθουν στις συνιστώμενες αυτόματες ρυθμίσεις μέσω του Windows Update μέσα σε λίγες ημέρες. Η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή μιας αξιόπιστης εμπειρίας του χρήστη και ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να μας απευθύνουν ερωτήσεις για κάθε προϊόν ή τις ανησυχίες τους άμεσα στο 1-800-SΑMSUNG.

Αυτό είναι ανάληψη ευθύνης… Αλλά ήρθε κάπως αργά και αφού βούιξε το internet. Η πρώτη συμπεριφορά της εταιρείας ήταν η προσπάθεια ς, και δικαιολόγησης του γεγονότος.

Θεωρούμε όμως ότι η προς τον πελάτη κερδίζετε από μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.
Θα ήταν πολύ πιο έντιμο, η άμεση αποδοχή και η άμεση ανάληψη ευθύνης παρά οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των χρηστών.

Τέτοια γεγονότα όμως, είναι που μας δείχνουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία ανεξάρτητων ερευνητών aka hackers, ή pentesters, αλλά και το πόσο μπορεί να βοηθήσει η άμεση δημοσίευση των κενών ασφαλείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).