Νέες UHD οθόνες της Samsung

Η Samsung επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των UHD οθονών, στοχεύοντας στην ακόμα καλύτερη κάλυψη των αναγκών τόσο των καταναλωτών, που αναζητούν τη ψυχαγωγία, όσο και των επαγγελματιών, που δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια. Η νέα σειρά των UHD οθονών, UE590 προσφέρει υψηλή αντίθεση εικόνας και γρήγορο χρόνο απόκρισης, δημιουργώντας μια πιο ζωντανή εμπειρία θέασης, που δεν αποσπά την προσοχή του θεατή και βελτιώνει, παράλληλα, τις επιδόσεις.samsung

Η σειρά Samsung UE590, διαθέσιμη σε 23,5 και σε 28 ίντσες, είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία, αλλά και για φανατικούς gamers, που επιθυμούν μοναδική εμπειρία θέασης. Οι συγκεκριμένες οθόνες, σε συνδυασμό με το επίπεδο εργονομίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης. 

«Η “ζωντανή” εικόνα είναι αναγκαία για την εμπειρία θέασης, καθώς βελτιώνει τη λειτουργικότητα και την παραγωγικότητα, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι», δήλωσε ο κ. Seog-gi Kim, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Enterprise Business Team, Visual Display Business της Samsung. «Οι νέες οθόνες UE590 ανταποκρίνονται στις ανάγκες καταναλωτών, συνεχίζοντας τη μετάβαση της ς των οθονών και της ψηφιακής σήμανσης στα νέα πρότυπα UHD».

Με περισσότερα από 8 εκατομμύρια pixels και τέσσερις φορές την ευκρίνεια των full high-definition (FHD) οθονών, οι οθόνες της σειράς UE590 προσφέρουν τις πλέον ζωντανές εικόνες. Πρόκειται για τις μοναδικές UHD οθόνες που υποστηρίζουν την τεχνολογία AMD FreeSync, η οποία συγχρονίζει το refresh rate της οθόνης με το frame rate της κάρτας AMD του χρήστη, δημιουργώντας δυνατές εμπειρίες gaming. Ο χρόνος απόκρισης μόλις ενός millisecond στο μοντέλο των 28 ιντσών, επιτρέπει, επίσης, στους gamers να βλέπουν ακόμα και τις πιο γρήγορες σκηνές δράσης με απόλυτη ευκρίνεια, χωρίς θαμπάδα και ‘ghosting'. Παράλληλα, το refresh rate των 60 Hz περιορίζει τις διακοπές στην εικόνα και δημιουργεί μια βελτιωμένη και ομαλότερη εμπειρία θέασης.

Προσφέροντας ενισχυμένη συνδεσιμότητα, οι UHD οθόνες προσθέτουν στην εμπειρία του χρήστη μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία. Οι UHD οθόνες διαθέτουν ενσωματωμένες θύρες DisplayPort (DP 2.1) και δύο θύρες HDMI, HDMI 2.0 και HDMI 1.4a (4K στα 30Hz). Το HDMI 2.0 και το DP 2.1 υποστηρίζουν  ανάλυση 4Κ στα 60Hz, η οποία είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να προσφέρει το HDMI 1.4a (4Κ στα 30Hz).

Με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, οι οθόνες UE590 επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν το περιεχόμενο που παρακολουθούν ανάλογα με τις δικές τους προσωπικές ανάγκες. Η λειτουργία Picture-by-Picture (PBP) εξασφαλίζει ότι το περιεχόμενο μπορεί να προβάλλεται από 2 διαφορετικές πηγές διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας. Αντίστοιχα, ένα ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 25% της οθόνης μπορεί να ανατοποθετείται και να αυξομειώνεται σε μέγεθος, σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Picture-in-Picture 2.0 (PiP).

Τα εργονομικά πλεονεκτήματα της σειράς UE590 προσφέρουν μια πιο άνετη και ευχάριστη εμπειρία για τους χρήστες. Οι οθόνες UHD υποστηρίζουν τοίχου (πρότυπο VESA). Επιπλέον χρησιμοποιώντας τη λειτουργία eye-saver, οι οθόνες περιορίζουν τις βλαβερές συνέπειες του μπλε φωτός που συνδέονται με την καταπόνηση των ματιών του θεατή. Ομοίως, οι οθόνες, διαθέτουν τη λειτουργία flicker-free που προστατεύει τα α των θεατών.

Η Samsung με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια που καταναλώνουν, στους π που χρησιμοποιούν και τέλος στο συνολικό κόστος, οι οθόνες χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η λειτουργία Eco-Saving Plus βοηθά στον περιορισμό της φωτεινότητας με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης. Οι νέες οθόνες θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Samsung Electronics Hellas στα τέλη Ιουνίου 2015.

 

Μοντέλο Σειρά UE590
Όνομα μοντέλου U24E590D U28E590D
Οθόνη Μέγεθος οθόνης 23.5″ (16:9) 28” (16:9)
Φωτεινότητα 300 cd/m2 370 cd/m2
Αναλογία αντίθεσης 1000:1 (Mega DCR)
Ανάλυση UHD (3840 x 2160)
Υποστήριξη χρωμάτων 16.7M >1B
Χρόνος απόκρισης 4ms (GTG) 1ms (GTG)
Γωνία θέασης 178:178 (H/V) 170:160 (H/V)
Σχεδιασμός Κλίση -2º ~ 20º
Περιστροφή n/a
Άξονας περιστροφής n/a
HAS n/a
Επιτοίχια βάση 75x75mm (VESA)
Συμβατότητα OS Windows, Mac
Διασύνδεση 2 HDMI (2.0×1, 1.4ax1), 1 DP (1.2 Ver)
Σήματα Eco Energy Star 6.0
Σημαντικές λειτουργίες Magic Bright, Eye Saver Mode, Flick-Free, PiP 2.0, PBP, Game Mode, Image Size, FreeSync, Eco Saving Plus Magic Angle, Magic Bright, Eye Saver Mode, Flick-Free, PiP 2.0, PBP, Game Mode, Image Size, FreeSync, Eco Saving Plus

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).