WikiLeaks Νέες διαρροές εκθέτουν την NSA και την αμερικάνικη κυβέρνηση

Οι Γάλλο-αμερικάνικες σχέσεις είναι σε κρίσιμο σημείο, καθώς τη Δευτέρα το WikiLeaks αποκάλυψε νέα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η NSA έχει στην της στοιχεία οικονομικής φύσεως και ότι διεξάγει παρακολουθήσεις για πάνω από μια δεκαετία.WikiLeaks

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν οικονομική κατασκοπεία εναντίον της Γαλλίας για περισσότερο από μια δεκαετία. Όχι μόνο έχει κατασκοπεύουν τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών, αλλά παρακολουθούν και κάθε σύμβαση ή διαπραγμάτευση γαλλικών εταιρειών”, δήλωσε ο Julian Assange.

“Εκατοντάδες τέτοιες συμβάσεις υπογράφονται κάθε χρόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες που χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα αυτής της κατασκοπείας, αλλά ανταλλάσσουν τα δεδομένα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Γάλλοι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν ότι η χώρα τους παρακολουθείται από δήθεν συμμάχους.”

Σύμφωνα με το έγγραφο “Information Need” του 2002 που διέρρευσε, η NSA είχε επιφορτιστεί με τη οικονομικών δεδομένων από τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς και λεπτομέρειες των συμβάσεων των επιχειρήσεων, για τη μακροοικονομική πολιτική του κράτους, τις σχέσεις με τους διεθνείς δανειστές, και τις “αμφισβητήσιμες εμπορικές δραστηριότητες.”

Το memo PDF είναι πολύ σαφές. Διευκρινίζει ότι όλες οι οικονομικές συναλλαγές ή κάθε χρηματοδότηση, αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων θα πρέπει να διερευνηθεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την και τις τηλεπικοινωνίες βιομηχανίες, βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιβαλλοντικών τεχνολογιών, υγειονομικής περίθαλψης και βιοτεχνολογίας.

Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν μόνο για χρήση των ΗΠΑ, αλλά μοιράζόταν με τα άλλα τέσσερα κράτη της συμμαχίας “Five Eyes”: δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Οι νέες αποκαλύψεις έχουν φέρει φυσικά σε αμηχανία την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεδομένου ότι εδώ και καιρό ισχυρίζεται ότι η NSA υπάρχει για να κατασκοπεύει τρομοκράτες, οργανωμένο έγκλημα, και εμπ ναρκωτικών. Όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η υπηρεσία ήταν ειδικά επιφορτισμένη να εξετάζει τα οικονομικά συμφέροντα ακόμα και των συμμάχων των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Obama την περασμένη εβδ τηλεφώνησε ήδη μια φορά στον Francois Hollande για να απολογηθεί, όταν το Wikileaks δημοσίευσε ότι η NSA παρακολουθεί τρεις “γενιές” Γάλλων προέδρων.

Οι γνωστοποιήσεις αυτές οδήγησαν σε μια έκτακτη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου. Οι αποκαλύψεις της Δευτέρας θα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα και είναι πολύ πιθανόν να διαρρεύσουν και άλλα έγγραφα τις επόμενες εβδομάδες

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).