Το Facebook ετοιμάζει διανομή Internet με laser

Για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μα πάνω απ όλα το όνειρο του , η πρωτοβουλία Internet.org του δοκιμάζει μια μέθοδο για την παράδοση του Internet μέσω laser.

Η ιδέα του Connectivity Lab του Facebook είναι ότι με τη χρήση laser σε drones και σε δορυφ θα μπορούσαν να εκπέμψουν ένα μήνυμα σχεδόν προς οπουδήποτε.
Ο CEO του Facebοok Mark Zuckerberg αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να “αυξήσει δραματικά την ταχύτητα αποστολής σε μεγάλες αποστάσεις.”

Ενώ οι ακτίνες στην παρακάτω εικόνα είναι ορατές, ο Zuckerberg αναφέρει ότι στην πραγματικότητα δεν θα είναι. Ο Zuckerberg με την δημοσίευση του στο κοινωνικό δίκτυο δεν εξήγησε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το πρόγραμμα, αλλά το Facebοok έχει ήδη παρουσιάσει τη μέθοδο.facebook laser

Το Connectivity Lab του Facebοok εργάζεται εδώ και καιρό με drones και το Facebοok έχει κυκλοφορήσει ένα whitepaper (PDF) που περιγράφει ένα σχέδιο για την χρήση του Free Space Optics με στόχο την διανομή internet με laser.

Το Facebοok ανέφερε: “τα laser που χρησιμοποιούνται στα συστήματα FSO (Free Space Optics) παρέχουν εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης και χωρητικότητα, όπως ακριβώς και τα επίγεια δίκτυα οπτικών ινών”, αλλά σημείωσε επίσης ότι τα laser πρέπει να βαθμονομηθούν με ακρίβεια και “απαιτείται οπτική επαφή μεταξύ των δύο άκρων της ς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργούν μέσα από τα σύννεφα και θα είναι πολύ ευάλωτα στις κακές καιρικές συνθήκες.”

Δείτε τη δημοσίευση του Zuckerberg

As of our Internet.org efforts, we're working on ways to use drones and satellites to the billion people…

Posted by Mark Zuckerberg on Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).