Στα Social Media Είναι Όλοι Φίλοι Μέχρι το Επόμενο Post

: Μένουμε Ευρώπη ή όχι; «Σταλινική» Ελλάδα με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ή διαδηλωτές με τακούνια και κρασί στο χέρι; Θανάσης Χειμωνάς ή Αύγουστος Κορτώ; Σου αρέσει η nutella; Πόσταρες άσεμνη φωτογραφία; Κώλο ή βυζιά;

Σε μπλόκαραν γιατί υπερασπίστηκες τον Μπόμπολα και την ελληνική επιχειρηματικότητα ή μήπως γιατί χάρηκες που κατέβηκε ο Μητσοτάκης Σύνταγμα; Πόσα like πήρες και τι είδους ;

Δεν πρόλαβες να χαρείς τα like και κάποιος σε έβρισε; Πληγώθηκες; Θύμωσες; Απάντησες; Στο κάτω-κάτω ποιοι νομίζουν όλοι ότι είναι; Σε ξέρανε κι από χτες;Social Media FRIENDS AND ENEMIES

Κυρίες και κύριοι καλωσορίσατε στον πόλεμο του Facebook και των άλλων, βεβαίως-βεβαίως, μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρακαλώ οπλιστείτε καλά, σωστή ορθογραφία οπωσδήποτε, αν δε θέλετε να σας κράξουν και γι αυτό και φροντίστε να πετάξετε κάθε αίσθηση μετριοπάθειας και λογικής από το παράθυρο.

Αυτές, όπως φαντάζεστε, δεν παίρνουν like ούτε thumps up.

Freedom of speech

«Εleytheria toy logou einai to politico dikaiwma na koinopoiei kaneis tis apopseis kai idees tou, xrisimopoiwntas to soma kai tin idioktisia toy, pros opoion einai prothimos na ta dextei».

Έτσι λέει η Wikipedia, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ρήμα «κοινοποιεί» σχεδόν σαν να απευθύνεται αποκλειστικά στους απανταχού χρήστες του Fb. Δεν ξέρει όμως η πώς όποιος τολμήσει να το κάνει σε greeklish, μαύρο σκοτάδι που τον έφαγε. Εκτός του ότι αυτοστιγμεί θα θεωρηθεί αμόρφωτος και προδότης της γλώσσας, θα είναι και γαϊδούρι που δε σκέφτηκε ο άτιμος, τα ματάκια των «φίλων» του.

Περιττό να πούμε ότι τα greeklish συνήθως θα πειράξουν κάποιον μετά από 3-4 comments και αφού κάτι που έχεις πει θα τον έχει κολλήσει στον τοίχο.

ΚατάρεςSocial Media curse

«Ψόφα γουρούνι», «Αι σιχτίρ μαλάκα», «Χάπατο, ε χάπατο», «για κατέβα απ' το καλάμι σου, θα σου μπει πουθενά στο τέλος και θα ‘χεις κι άλλα προβλήματα εκτός απ' τον σκατοχαρακτήρα σου», αυτά και άλλα όμορφα ευχόμαστε στους «φίλους» μας όταν τύχει να διαφωνήσουμε για κάτι. Πολύς θυμός ρε παιδί μου, πολύς! Όμως ευφάνταστες εκφράσεις ομολογώ. «Αιμορραγούν τα α μου, σάπια, με αυτά που γράφεις», λέει κάποιος και πες μου τώρα τι να του προσάψεις. Ότι τα παίρνει όλα προσωπικά;

Social Media: Έτσι είμαστε εμείς οι απανταχού χρήστες. Η σελίδα είναι το σπίτι μας και το wall η γειτονιά μας. Δεν μπορείς να χέζεις στη γειτονιά μας.

ΥΓ.: Η σάπια είχε ποστάρει το εξής: «Το να αισθάνεσαι κάτι για κάποιον, ο οποίος είναι σε σχέση, είναι δικαίωμά σου και είναι κάτι που δεν το ελέγχεις ακριβώς».

Vice

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).