Hacked η Hacking Team που διέθετε spyware σε καταπιεστικά καθεστώτα

Η ιταλική ανάπτυξης και διάθεσης spyware και hacking εργαλείων Hacking Team – ειδικά στις Αρχές επιβολής του νόμου και γενικότερα σε κυβερνητικές υπηρεσίες – παραβιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακόμη και οι hackers μπορούν να γίνουν hacked.hacking team 2

Μια εταιρεία πάροχος spyware και malware σε κυβερνητικές υπηρεσίες παραβιάστηκε από hackers οι οποίοι φαίνεται να έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το σύνολο των εταιρικών δεδομένων της εταιρείας.Hacking Team 1

Μετά από το hacking του λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, η Hacking Team μια εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έμεινε ανοικτή και όλος ο κόσμος μπορούσε πλέον να κατεβάσει που υπήρχαν αποθηκευμένα στον server της. Την Κυριακή το βράδυ, αρκετά αποδείκνυαν την ευρεία στα συστήματα της εταιρείας, εκθέτοντας μερικές από τις συναλλαγές της με διάφορες κυβερνήσεις.

Οι Hackers, των οποίων οι ταυτότητες δεν είναι ακόμα γνωστές, δημοσίευσαν ένα torrent που περιέχει άνω των 400GB. Στα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Η ιταλική εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογίες επιτήρησης για κυβερνήσεις αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα. Τα ονόματα και οι εταιρείες δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ επίσημα. Η εταιρεία αναπτύσσει spyware και malware που μπορούν να διεισδύσουν σε μια σειρά από πλατφόρμες.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζονται συχνά με επιχειρήσεις όπως τη Hacking Team για τεχνολογική υποστήριξη. Η εταιρεία φέρεται να υποστηρίζει όμως και αρκετά καταπιεστικά καθεστώτα.

Σε ορισμένα από τα έγγραφα φαίνεται, ότι η εταιρεία διαθέτει τις υπηρεσίες της σε χώρες όπως το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, το Ομάν, το Λίβανο και την Αίγυπτο.Hacking Team

Ένα tweet που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από την Eva Galperin, παγκόσμια πολιτικός αναλυτής στο , δημοσίευσε μια λίστα με τις χώρες που λέγεται ότι είναι πελάτες της ιταλικής εταιρείας. Στον κατάλογο υπάρχουν το Μαρόκο, ο Παναμάς το Μεξικό, αλλά και η Αυστραλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε αναφέρει ότι δεν είχε πουλήσει ποτέ spyware και malware στο Σουδάν, αλλά τα αρχεία που διέρρευσαν από τα συστήματα της εταιρείας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Σε ένα αρχείο φαίνεται ότι η εταιρία έκοψε τιμολόγιαο στην κυβέρνηση του Σουδάν αξίας €480.000 για “τηλεχειριζόμενα” συστήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).