Hacking Team το torrent που διέρρευσε περιέχει malware :)

Η αμφιλεγόμενη εταιρεία λογισμικού επιτήρησης Team ισχυρίζεται ότι ένα torrent που υποτίθεται ότι περιέχει τα αρχεία που έχουν κλαπεί από τα συστήματά της είναι μολυσμένο με . Ο ισχυρισμός της εταιρείας, όπως ήταν φυσικό χλευάστηκε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες ασφαλείας.hacking team

Τα αρχεία που περιέχει το torrent είναι 400GB και περιέχουν e-mails της Hacking Team, πηγαίο κώδικα, και άλλα πολλά. Όλα τα αρχεία κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσω BitTorrent από το πρωί της Δευτέρας.

Το torrent περιλαμβάνει φέρεται επίσης διαπιστευτήρια σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης για τα sites υποστήριξης της εταιρείας στην Αίγυπτο, το Μεξικό και την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την παραβίαση και τη διαρροή δεδομένων.

Ο Christian Pozzi τεχνικός της Hacking Team, ισχυρίζεται η διαρροή των ευαίσθητων εσωτερικών υλικό περιέχει έναν ιό, που πρόσθεσαν οι ίδιοι σαν μια προσπάθεια περιορισμού των ζημιών.

“Όχι, Το torrent περιέχει όλους τους ιούς που πουλάτε, και τους οποίους θα κάνουμε patched”, δήλωσε ο John Adams, ένας πρώην εργαζόμενος στο τμήμα ασφάλειας του Twitter.

Ο Pozzi αρνήθηκε ότι ότι η εταιρεία πουλάει κακόβουλο λογισμικό, και περιέγραψε τα εμπορεύματά τους σαν “προσαρμοσμένες λύσεις λογισμικού.”

Η Hacking Team κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του λογαριασμού της στο Twitter, καθώς είχε παραβιαστεί και αυτός. Η έδρα της επιχείρησης όμως φάνηκε να συνεχίζει έχει προβλήματα κατά τη στιγμή της συγγραφής.

Η Hacking Team διαθέτει σε κυβερνήσεις και αρχές επιβολής του νόμου, το Da Vinci malware, ένα λογισμικό επιτήρησης. Οι επικριτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η αυτή χρησιμοποιείται από διάφορες χώρες για να κατασκοπεύουν ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

Η ανάλυση της διαρροής είναι ακόμα σε εξέλιξη, με εστίαση στις λίστες καταλόγων των πελατών της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).