Παγκόσμιος χάρτης δείχνει τον αριθμό των χρηστών του Internet

Το Oxford Internet έχει δημιουργήσει ένα χάρτη που δείχνει πως θα μοιάζουν οι χώρες αν τα σύνορά τους έχουν αναδιαμορφωθεί από τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου.map-internet

Ο χάρτης είναι στην πραγματικότητα μια ενημερωμένη έκδοση του προηγούμενου World map από το 2011, με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον οργανισμό World Bank να δείχνουν λεπτομερώς την εξάπλωση του Διαδικτύου στον πλανήτη μέχρι το τέλος του 2013.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον χάρτη του Oxford Internet Institute, πρέπει να ξέρετε ότι χτίστηκε με τη χρήση hexagon tiles, κάθε tiles  αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον παρακάτω χάρτη, ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός από ό, τι είναι σήμερα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθούν να παραμένουν εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει τους λιγότερους χρήστες του Διαδικτύου από ότι η Βραζιλία και η .

“Το 46% του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου ζουν στην Ασία”

Επίσης, το Oxford Internet Institute έχει επισημάνει, ότι το 46% των χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ζουν στην Ασία  ισοδυναμεί με όλους τους χρήστες στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι οι περισσότερες χώρες σε μια άλλη αναφορά της Akamai δείχνει ότι τις μεγαλύτερες ταχύτητες τις έχουν επίσης πολλά ασιατικά κράτη, μεταξύ των κορυφαίων χωρών.

Ο χάρτης περιλαμβάνει επιπλέον τη του Διαδικτύου σε κάθε κράτος. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα των πολιτών αυτής της χώρας. Εξαιρούνται μικρο-χώρες όπου έχουν σε εξέλιξη την υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών, τα μέρη όπου η έκδοση του Internet είναι μεγαλύτερη είναι όπου ο πληθυσμός έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι είναι ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και οι περισσότερες από τις χώρες της ΕΕ. Από την αντίθετη πλευρά είναι οι χώρες από την Ινδία, την Ινδονησία και τα περισσότερα από τα αφρικανικά κράτη.

Δείτε το χάρτη

http://www.oii.ox.ac.uk/

Πηγή: thegreeksenergy.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).