Τέρμα οι ενημερώσεις του Security Essentials στα Windows XP

Τα Windows XP μόλις έγιναν πιο επικίνδυνα από ποτέ αφού η σταμάτησε και την ενημέρωση του anti-malware στην αρχαία πλατφόρμα.

Η εταιρεία σταμάτησε να “σερβίρει” ενημερώσεις στα Windows XP που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Security Essentials.Windows XP

Έτσι το εργαλείο αφαίρεσης υ λογισμικού, δεν υποστηρίζεται πια, ενώ η υποστήριξη του ίδιου του λειτουργικού έχει σταματήσει από τον Απρίλιο του 2014 για όσους δεν πλήρωσαν επιπλέον για να εξασφαλίσουν αναβαθμίσεις.

“Παρακαλώ σημειώστε ότι τα προϊόντα προστασίας σε πραγματικό χρόνο έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα σε υπολογιστές που δεν διαθέτουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας, και ότι ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι σε κίνδυνο”, αναφέρει το Redmond.

“Συνιστούμε να ολοκληρώσετε τη μετάβασή σας σε ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό , το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας και να εξασφαλίσετε την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλες επιθέσεις.”

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν παίρνουν σοβαρά τις συστάσεις τις Microsoft, όπως φαίνεται από το γράφημα της Netmarketshare.com που δείχνει ότι τα Windows XP ζουν και βασιλεύουν.Netmarketshare

Το μερίδιο αγοράς των Windows XP εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό ξεπερνώντας μάλιστα τα Windows Vista, τα , το MacOS και το Linux.

Το λειτουργικό κατέχει το 12% του μεριδίου της αγοράς κάτι που σημαίνει 180 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με την netmarketshare.com.

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους χρήστες των Windows XP βρίσκονται στο Πακιστάν και την Αίγυπτο.

Στις πιο πρόσφατες στατιστικές του Redmond, (δημοσιεύθηκαν το 2014), ο Tim Rains από το τμήμα ασφαλείας της Microsoft, αναφέρει ότι τα Windows XP μπορούν να παραβιαστούν έξι φορές περισσότερο από ό, τι τα Windows 8 και δύο φορές περισσότερες από τα δημοφιλή Windows 7.

Ο Andra Zaharia, από τη CSIS Heimdal Security της Δανίας δήλωσε ότι η Microsoft θα πρέπει να επανεξετάσει το ενδεχόμενο παροχής ενημερώσεων στους 180 εκατομμύρια χρήστες που κινδυνεύουν από επιθέσεις.

“Από τώρα και στο εξής θα είναι ευκολότερο από ποτέ για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να ανακαλύψουν τρωτά σημεία και να διεισδύσουν την πλατφόρμα του Windows XP χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κανένας χρήστης δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αναλάβει αυτό το ρίσκο.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).