Symantec μείωση στα ανεπιθύμητα e-mails (spam) τον Ιούνιο

Καλά νέα από τη Symantec για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε e-mail: Τα ανεπιθύμητα e-mails μειώνονται! Στην πραγματικότητα, τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποτελούν πλέον μόλις το 49,7% του συνόλου των e-mail.
SYMANTEC INTELLIGENCE REPORTJUNE 2015

Το ποσοστό προέρχεται από την ασφαλείας Symantec και από την έκθεση που δημοσίευσε Intelligence Report June 2015. Η εταιρεία σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία που το ποσοστό πέφτει κάτω από το 50%. Την τελευταία φορά που παρουσίασε η εταιρεία έναν τέτοιο ποσοστό spam ήταν το Σεπτέμβριο του 2003, ή σχεδόν 12 χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, η Symantec παρατήρησε ότι τον Ιούνιο απεστάλησαν 704 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού, εκ των οποίων τα 353 δισεκατομμύρια είχαν ταξινομηθεί ως spam.

Στο peak της επιδημίας του spam, τον Ιούνιο του 2009, τα 5.700 δισεκατομμύρια από τα 6.300 δισεκατομμύρια μηνύματα που είχαν αποσταλεί ήταν spam, σύμφωνα με παλαιότερα δεδομένα της εταιρείας ασφαλείας.

Η έκθεση της εταιρείας δείχνει ότι το ποσοστό των spam συνεχίζει πέφτει κάθε μήνα: ο αριθμός ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που εντοπίστηκε από τη Symantec ήταν 52,1% τον Απρίλιο και 51,5% το Μάιο.

Η πτώση των spam οφείλεται συνήθως στις διώξεις που πραγματοποιούν οι αρχές και οι μεγάλες τεχνολογικές εναντίον των botnets, τους ταχύτερους χρόνους αντίδρασης από τους παρόχους δικτύου, το βελτιωμένο κλείδωμα και το καλύτερο φιλτράρισμα.

Ο κύριος στόχος είναι να καταστεί η επιχείρηση spam λιγότερο προσοδοφόρα: Εάν μπορείτε να μειώσετε τα περιθώρια κέρδους του spammer, μπορείτε να μειώσετε και το ίδιο το spam.

Άλλα πορίσματα της έκθεσης, η οποία δεν αναφέρεται μόνο στο spam, αλλά και γενικότερα στην ασφάλεια αναφέρουν:

57.600.000 νέες παραλλαγές δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο, έναντι 44.500.000 malware που δημιουργήθηκαν τον Μάιο και 29,2 εκατομμυρίων τον Απρίλιο.
Οι επιθέσεις Ransomware έχουν αυξηθεί και το έχει φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2014.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση της Symantec (19 σελίδες)

Intelligence Report June 2015

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).