FBI: 5 συλλήψεις για το hack στη JP Morgan

Πέντε άνθρωποι κατηγορήθηκαν από το ομοσπονδιακό της Νέας Υόρκης την Τρίτη για την υπόθεση της κυβερνο-επίθεσης στην JP Morgan Chase & Co. τον περασμένο Οκτώβριο, που είχε σαν αποτέλεσμα την έκθεση περίπου 83 εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών, όπως αναφέρει η Wall Street .JP Morgan

Οι υπάλληλοι της JP Morgan υποστήριζαν από πέρυσι ότι πίσω από την επίθεση βρισκόταν η Ρώσικη κυβέρνηση, όμως οι συλλήψεις του FBI έδειξαν κάτι άλλο. Όπως και νάχει όμως η επίθεση έχει καταγραφεί σαν μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις αμερικάνικης τράπεζας στην ιστορία.

Τρία από τα άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες για την χειραγώγηση της τιμής των μετοχών, ενώ οι άλλοι δύο για τη λειτουργία ενός ανταλλακτηρίου χωρίς άδεια. Κι οι δύο κατηγορίες δεν φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με την επίθεση του περασμένου έτους, όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σχέση.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά από μια έρευνα του FBI που ανακάλυψς αποδείξεις που τους συνδέει με το hack της JP Morgan, καθώς και για παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στις Fidelity Investments Ltd. και E*Trade Financial Corp.

Ο Gery Shalon και ο Ζiv Orenstein συνελήφθησαν στο Ισραήλ την Τρίτη, ενώ ο Joshua Samuel Aaron ο οποίος είναι πολίτης των ΗΠΑ που ζει στη Ρωσία, παραμένει ασύλληπτος.

Ο Yuri Lebedev και ο Anthony Murgio συνελήφθησαν στη Φλόριντα την ίδια ημέρα, γιατί ηταν διαχειριστές ενός ανταλλακτηρίου Bitcoin που ονομάζεται Coin.mx.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).