Γιατί οι αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10 δεν είναι καλή ιδέα

Αν τρέχετε το τελευταίο build 10240 των Windows 10 θα έχετε λάβει ήδη την ενημέρωση KB3074681 η οποία είναι μια αθροιστική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας των Windows 10 που η Microsoft κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου.Windows 10 Microsoft

Η ενημερωμένη έκδοση εγκαθιστάται χωρίς προβλήματα στους υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα, αλλά φαίνεται ότι παρουσιάζει πολλά σφάλματα στον Explorer των Windows.

Για παράδειγμα, όταν προσπαθείτε να απεγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας διπλό κλικ στην κλασική μικρο-εφαρμογή του πίνακα ελέγχου “καταργήσετε ένα πρόγραμμα”. Αμέσως μετά το διπλό κλικ θα παρατηρήσετε ότι Explorer σταματάει να λειτουργεί. Άλλοι πάλι αντιμετώπισαν το ίδιο θέμα, όταν προσπάθησαν να απενεργοποιήσουν το ενεργό προσαρμογέα δικτύου.

Φυσικά υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης. Για να καταργήσετε ένα πρόγραμμα, μπορείτε να το επιλέξετε με ένα μόνο κλικ και στη συνέχεια, επιλέξτε το σύνδεσμο απεγκατάστασης. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και για τον προσαρμογέα δικτύου, γι ‘αυτό επιλέξτε με αριστερό κλικ και στη συνέχεια απ.

Αν πάλι είστε από αυτούς που επιλέγουν πιο ριζοσπαστικές λύσεις μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις από το σύστημα σας. Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Πατήστε το πλήκτρο των Windows μαζί με το R. Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, πληκτρολογήστε cmd, κάντε δεξί κλικ στο Command , επιλέξτε “Εκτέλεση σαν διαχειριστής” και πατήστε .

Αντιγραφή και επικόλληση της παρακάτω εντολής:

wusa / /KB:3074681

Πιέστε Enter και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Η Microsoft αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει μια λύση για το θέμα, σύμφωνα με τον Gabriel Aul.

Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο σενάριο, μιας ενημερωμένης έκδοσης που εγκαθιστάται  στο σύστημα αυτόματα. Εκτός του ότι μπορεί να καταστρέψει σημαντικά αρχεία μπορεί και να παρουσιάσει δυσ στο σύστημα. Το γεγονός υπογραμμίζει το γιατί οι υποχρεωτικές ενημερώσεις δεν είναι καλή ιδέα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Microsoft αποφάσισε να παραδίδει τις ενημερωμένες εκδόσεις των Windows 10 Home αυτόματα χωρίς να δίνει επιλογές στους χρήστες για να αποτρέψουν την εγκατάσταση τους. Δεν είναι σαφές το κατά πόσο θα επιμείνει η εταιρεία αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι χρήστες έχουν λιγότερο έλεγχο στο τι θα εγκατασταθεί στους υπολογιστές τους

Τα πράγματα ίσως αλλάξουν μετά την επίσημη κυκλοφορία. Όπως αναφέραμε χθες η Microsoft διέθεσε ήδη ένα εργαλείο αποκλεισμού των ενημερώσεων για τα Windows 10 σαν εφαρμογή. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα την συμπεριλάβει στην κλασική μικρο-εφαρμογή ενημερώσεων του πίνακα ελέγχου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).