H Apple θέλει να σας μάθει μέσα από τις φωτογραφίες σας

Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple! Πόσο συχνά έχετε πάρει μαζί με φίλους σας και μέλη της οικογένειας σας σε συγκεντρώσεις, και πόσες φορές έχετε ακούσει το: “Μην ξεχάσεις να τις στείλεις και σε μένα!”;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό: μία μία μέσα από προσωπικά μηνύματα, ή να στείλετε ένα email που να περιέχει συνημμένες φωτογραφίες και ο καθένας διαλέγει τις δικές του.

Υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που βασίζεται στην αναγνώριση του προσώπου. Tο χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά υπάρχει σαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple όπως αναφέρει το AppleInsider.facereg Apple

Να υπενθυμίσουμε ότι η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από το Facebook και το γεγονός δεν άρεσε και τόσο πολύ στις ελεγκτικές αρχές της Ευρωπαϊκής ς.

Το νέο χαρακτηριστικό ακούγεται πολύ πρακτικό και σίγουρα πολλοί θα το ήθελαν εγκατεστημένο στις συσκευές τους.

Ας δούμε όμως πώς δουλεύει, γιατί στο iGuRu.gr έχουμε μια αλλεργία στην συγκεκριμένη λειτουργία.

Βασικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου, το λογισμικό μπορεί να καθορίσει ποιος είναι σε κάθε φωτογραφία που έχετε στο σύστημα σας. Τι σημαίνει αυτό;

Αποστολή και λήψη από τον υπολογιστή σας σε servers στο διαδίκτυο.

Αν αφήσετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία, τότε όλα τα αρχεία σας αποστέλλονται και αναλύονται από τους servers της Apple.

Τότε θα είστε σε θέση να αποστείλετε τις φωτογραφίες σας στα άτομα που αναγνωρίστηκαν από την Apple και οι οποίοι υπάρχουν στις επαφές σας.

Αυτό ακούγετε πολύ πρακτικό καθώς όταν στέλνετε ένα φάκελο με πάρα πολλές φωτογραφίες από διαφορετικά άτομα, ο της Apple θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα και θα αποστέλλει στον καθένα τη δική του.

Φανταστείτε τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που χρειάζεται η εν λόγω λειτουργία:

Οι επαφές, όνομα, emails, χαρακτηριστικά προσώπου και ποιος ξέρει τι άλλο. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε σε όλα αυτά και τα δακτυλικά αποτυπώματα που συλλέγει το Touch ID.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης πώς το σύστημα θα είναι σε θέση να “μαθαίνει” και νέα πρόσωπα με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για μελλοντική χρήση του επιμερισμού.

Για να δημιουργήσουν όμως οι χρήστες μια βάση δεδομένων θα πρέπει να την έχει πρώτα η Apple.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).