Windows 10: το Hello σας βλέπει από την απενεργοποιημένη κάμερά σας

Οι αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από τα Windows 10 συνεχίζονται. Ενώ η Microsoft δεν έχει εκδώσει κάποιο επίσημο δελτίο τύπου για να εξηγήσει τι δυνατότητες έχουν οι πελάτης της το νέο συνεχίζει να συλλέγει προσωπικά στοιχεία.WIndows 10 Hello

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν την κάμερα των συσκευών που έχουν εγκαταστήσει τα Windows 10. H Microsoft δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα τους, υποδηλώνοντας έτσι ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να ανοίξει την κάμερα και να τους δει όταν εργάζονται στον υπολογιστή τους χωρίς να το γνωρίζουν.

Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και απενεργοποιήσετε την κάμερα εντελώς για όλες τις εφαρμογές των Windows 10 η κάμερα λειτουργεί! Η αποκάλυψη ήρθε από ένα χρήστη του reddit (dioxol-5-yl)  που έγραψε, ότι δεν είναι όλα τόσο απλά.

Η Microsoft έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στις συχνές ερωτήσεις που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Στις Συχνές ερωτήσεις, η εξηγεί ότι ακόμη και αν η κάμερά σας είναι απενεργοποιημένη στα Windows 10, το νέο χαρακτηριστικό βιομετρικής ταυτότητας που ονομάζεται εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί. Έτσι, ακόμα και αν την απενεργοποιήσετε, θα είναι ακόμα ενεργοποιημένη.

“Αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το Windows Hello, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κάμερά σας ακόμη και αν η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη. Εάν το Windows Hello είναι απενεργοποιημένο, δεν θα έχει πρόσβαση στην κάμερα” αναφέρει  η Microsoft.

Πολλοί χρήστες φοβούνται φυσικά ότι η κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τους κατασκοπεύει.

Όμως, δεδομένου ότι το Windows Hello είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος, είναι λογικό κατά κάποιο τρόπο να επιτρέπεται η πρόσβαση στην κάμερα γιθα αυτή την εφαρμογή, που ουσιαστικά προσφέρει βιομετρική πιστοποίηση.

Βέβαια η Microsoft θα έπρεπε να ενημερώσει τους χρήστες ούτως ώστε να έχουν επίγνωση της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Ο χρήστης του Reddit therealhamster δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με τα παραπάνω: “Η LED στην κάμερα μου γύριζε για κάθε φορά που ξεκίνησα τα Windows 10 και συνέχιζε να το κάνει μέχρι που την γύρισα στον τοίχο.”

Αν θέλετε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην κάμερά σας, μπορείτε να το δείτε από τις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Κάμερα. Εκεί όμως δεν θα βρείτε το Windows Hello. Θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε από τη διαδρομή:  Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Επιλογές Εισόδου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).