Kaspersky Small Office Security κορυφαίες επιδόσεις σε τρεις δοκιμές

Το Kaspersky Small Office Security, η λύση ασφάλειας της Kaspersky Lab για μικρές επιχειρήσεις, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιο αξιόπιστα προϊόντα της κατηγορίας της, σε δοκιμές που υποβλήθηκε από τους ανεξάρτητους οργανισμούς Dennis Technology Labs, AVTest και Virus Bulletin.secure data Kaspersky Small Office Security

Σε πρόσφατη δοκιμή της Dennis Technology Labs, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στις αρχές Αυγούστου, το Kaspersky Small Office Security έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και έλαβε “ΑΑΑ”.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ειδικοί όχι μόνο έλεγξαν την ανταπόκριση του κάθε προϊόντος σε ακίνδυνα ή κακόβουλα προγράμματα και ιστοσελίδες, αλλά υπολόγισαν και μία συνολική βαθμολογία ακριβείας.

Αυτή η αξιολόγηση αποτελείται από μέρη — μια αξιολόγηση του βαθμού προστασίας και μία αξιολόγηση για τη συμπεριφορά των λύσεων ασφάλειας ως προς το νόμιμο λογισμικό.Tο πρώτο μέρος βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο κάθε λύση αντιμετωπίζει τις απειλές (π.χ. αν τις εξουδετερώνει, εξαλείφει τις επιπτώσεις των μολύνσεων ή τις αποτρέπει εντελώς). Το δεύτερο βασίζεται στο ποια ακίνδυνα αντικείμενα εντοπίζονται ως απειλές.

Σε αυτό το δεύτερο σκέλος, αν μία λύση αποκλείει ένα δημοφιλές πρόγραμμα, προκύπτει σημαντική ποινή αφαίρεσης βαθμών, η οποία μάλιστα είναι υψηλότερη από αυτήν που αποδίδεται αν αποκλειόταν μία επίσης νόμιμη εφαρμογή, που όμως χρησιμοποιείται σπάνια. Το Kaspersky Small Office Security δεν προκάλεσε κανένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, ενώ απέκλεισε όλες τις προσπάθειες ς. Έτσι, ήταν η μόνη λύση που κατάφερε να φτάσει την υψηλότερη δυνατή συνολική αξιολόγηση ακριβείας των 1016 πόντων.

Τα αποτελέσματα για το Kaspersky Small Office Security ήταν εξίσου εντυπωσιακά και στον έλεγχο του οργανισμού AV-Test. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, η λύση όχι μόνο έλαβε πιστοποίηση “Approved Corporate Endpoint Protection”, αλλά ήταν το ένα από τα μόλις δύο προϊόντα που βαθμολογήθηκαν με 18 στα 18.

Η μεθοδολογία ελέγχου που χρησιμοποιείται από το AV-Test αξιολογεί τα προϊόντα ασφάλειας βάσει τριών κριτηρίων: ευχρηστία, απόδοση και προστασία. Στις δοκιμές που πραγματοποιούνται από το AV-Test, ευχρηστία σημαίνει έλλειψη ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων.

Εφόσον το Kaspersky Small Office Security δεν προκάλεσε κανένα τέτοιο αποτέλεσμα, βαθμολογήθηκε με 6 στα 6. Το προϊόν έλαβε την ίδια βαθμολογία για το επίπεδο προστασίας, το οποίο ελέγχθηκε με τη χρήση δύο διαδικασιών δειγμάτων ειδών απειλών (μια ομάδα zero-day απειλών και μια ομάδα διαδεδομένων κακόβουλων προγραμμάτων) που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες 4 εβδομάδες. Επίσης, η λύση της Kaspersky Lab έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και στην κατηγορία της απόδοσης, καθώς δεν εμφάνισε καμία αξιοσημείωτη επίδραση στην απόδοση του συστήματος.

Ακόμη, το Kaspersky Small Office Securityέλαβε μία ακόμα σημαντική διάκριση στα τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για την αξιολόγηση VB100 (έκδοση Απριλίου 2015), η οποία δόθηκε στην εταιρεία, στο πλαίσιο συγκριτικής  δοκιμής ασφάλειας που διενεργήθηκε από το Virus Bulletin.Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Kaspersky Small Office Security εντόπισε επιτυχώς το 100% των σύγχρονων απειλών και στους on-demand και στους on-access ελέγχους. Η λύση δεν παρήγαγε κανένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα και πέτυχε την κορυφαία επίδοση σταθερότητες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εντοπίστηκαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο οργανισμός AV-Comparatives εξέδωσε μια ξεχωριστή έκθεση για το Kaspersky Small Office Security, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουλίου. Η ανασκόπηση περιλαμβάνει μια λεπτομερή ανάλυση των λειτουργιών της τελευταίας έκδοσης της λύσης. Οι ερευνητές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση και την ευκολία ς του προϊόντος μέσω μιας ς που βασίζεται σε cloud τεχνολογία.

«Tα ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών από διάφορες χώρες είναι σχεδόν ομόφωνα ως προς την αξιολόγηση της τελευταίας έκδοσης του Kaspersky Small Office Security. Ειδικά για τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μικρές επιχειρήσεις, η ομοφωνία απόψεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν έχουν στελέχη πληροφορικής εσωτερικά, τείνουν να βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα αξιολογήσεων για την επιλογή ενός προϊόντος που θα προστατεύει τις υποδομές τους», σχολιάζει ο Timur Biyachuev, Director of Anti-Malware research της Kaspersky Lab.

Το Kaspersky Small Office Security είναι μία εξειδικευμένη λύση, σχεδιασμένη για την προστασία των πληροφοριακών υποδομών των μικρών επιχειρήσεων. Διαθέτει λειτουργίες που μπορούν να προστατεύσουν συσκευές Windows (και servers και workstations), καθώς και OS X και Android συσκευές.

Η νέα της κονσόλα που βασίζεται σε cloud τεχνολογίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξ αποστάσεως προστασία του συνόλου της πληροφοριακής υποδομής. Τέλος, η λύση έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει ακόμη και σε μη επαγγελματίες της πληροφορικής να ελέγχουν αποτελεσματικά το σύστημα online ασφάλειας της εταιρείας τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).