Μετά το Reddit και το Wikipedia η Ρωσία απαγορεύει το Pornhub

Η Κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να εκδώσει απαγόρευση για 11 πορνογραφικές ιστοσελίδες, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι το Pornhub, όπως αναφέρει το NewsRu.

pornhub

Το Pornhub, είναι μία διαδικτυακή πύλη με πορνογραφικά βίντεο που σύμφωνα με τη Alexa βρίσκεται στο Top 100 των πιο δημοφιλών ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, έχοντας δημιουργήσει ένα όνομα γύρω από τον εαυτό της μέσα από πολυάριθμες έξυπνες καμπάνιες μάρκετινγκ.

Τώρα, η ιστοσελίδα Pornhub φαίνεται ότι θα κερδίσει επιπλέον δωρεάν δημοσιότητα, αφού η Ρωσική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την θέαση σε αυτή και 10 άλλες παρόμοιες πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Η απόφαση για την απαγόρευση των ιστοσελίδων ΄όπως την Pornhub, ήρθε από ένα στη μικρή πόλη του Krylovskogo, κοντά στην πόλη του Krasnodar, που αποφάσισε την απαγόρευση με βάση το άρθρο 242 του Ρώσικου Ομοσπονδιακού Ποινικού Κώδικα.

Το εν λόγω άρθρο καλύπτει τη διανομή πορνογραφικού υλικού, και κάνει αναφορά και για παράνομη . Για να είμαστε δίκαιοι όμως, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κάπως ασαφής, παραπέμποντας σε ολόκληρο το άρθρο του νόμου, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Μια παρόμοια αμφιλεγόμενη απόφαση να απαγορεύσει μια σελίδα της Wikipedia για την κάνναβη έχει επίσης αποφανθεί σε μια μικρή πόλη στη νότια Ρωσσία, και όπως φαίνεται η Ρωσία έχει μία τάση να αφήνει τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις γύρω από την λογοκρισία να παίρνονται από περιφερειακά μικρά δικαστήρια, και όσο τον δυνατόν πιο μακριά από τη Μόσχα ώστε για να διαλύσει οποιαδήποτε εμπλοκή του Κρεμλίνου.

Επίσης υπάρχει η αίσθηση ότι οι 11 μόνο ιστοσελίδες ενηλίκων που απαγορεύτηκαν μοιάζει λίγο πολύ με μια συμβολική απόφαση, δεδομένου ότι ο καθένας που έχει κάνει κάποιο σχετικό σερφ τον διαδίκτυο γνωρίζει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες από 11 πορνογραφικές ιστοσελίδες σε όλο το web.

Έτσι γεννάται το ερώτημα της ερμηνείας των πολιτικών ελευθεριών στην Ρωσία, όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο, αφού η χώρα έχει την προϊστορία των υπερβολικών απαγορεύσεων προς τις ιστοσελίδες Reddit, Wikipedia, , που στη συνέχεια ανέστειλε λίγες μέρες αργότερα.

Για τους γνώστες, αυτή η απόφαση είναι για άλλη μια φορά το χέρι της Roskomnadzor (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογιών των Πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας), που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Ρωσίας, η οποία φαίνεται να επιβάλλει την πολιτική της αυστηρής λογοκρισία του Πούτιν.

Μια παρόμοια απαγόρευση σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με πορνογραφικό υλικό είχε προηγουμένως μελετήσει και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το Κοινοβούλιο της ΕΕ έθεσε άμεσα τέρμα σε τέτοιες ανόητες ιδέες.

Το ίδιο συνέβη και στην Ινδία στα μέσα του Αυγούστου, όταν η απαγόρευση της πορνογραφικές ιστοσελίδες διήρκεσε μόνο μία ημέρα αφού η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να την πάρει πίσω.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).