Hackers του ISIS, υπέκλεπταν e-mail της Βρετανικής κυβέρνησης

Το GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου (Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών , ή Government Communications Headquarters) αποκάλυψε ότι hackers που συνδέονται με την τρομοκρατική ISIS κατάφεραν να υποκλέψουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσονταν από υπουργούς του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με μια δημοσίευση της .isis

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το GCHQ, το σύστημα δεν παραβιάστηκε πλήρως, αλλά οι hackers ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση και να διαβάσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσονταν.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σαν σίγουρο θύμα μόνο την Theresa May, την Υπουργό Εσωτερικών, αλλά όπως φαίνεται και οι άλλοι ανώτεροι υπουργοί από την κυβέρνηση του David Cameron, παρακολουθούνταν από τους τρομοκράτες.

Η GCHQ ανέφερε ότι οι που διέρρευσαν ήταν σχετικές με εκδηλώσεις στις οποίες είχαν παρευρεθεί κυβερνητικά στελέχη και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σκότωσαν έναν Βρετανό jihadιστή στη Συρία όταν οι υπηρεσίες κατασκοπείας της χώρας ανακάλυψαν ότι προσπαθούσε να σκοτώσει τη βασίλισσα. Λέγεται ότι, τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται, και οι jihadιστές ήταν σε θέση να προγραμματίσουν τις επιθέσεις τους, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που απέκτησαν από το hack.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια κυβερνοεπίθεση του ISIS σε Βρετανούς αξιωματούχους. Όλες οι προηγούμενες επιθέσεις συνήθως στόχευαν την αμερικανική και τη γαλλική κυβέρνηση.

Στα τέλη του Αυγούστου, Αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Junaid Hussain, που ήταν ο ηγέτης του Hacking Division,του Ισλαμικού Κράτους με μια επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφους.

Παρόλα αυτά όμως, ενώ το Ισλαμικό Κράτος δεν φαίνεται να διαθέτει τις ίδιες στρατιωτικές δυνατότητες με τις δυτικές , η παρουσία τους στο διαδίκτυο είναι αρκετά ισχυρή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).