Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας εγκαθιστά το LibreOffice

Η LibreItalia αναφέρει σήμερα ότι το Άμυνας της Ιταλίας θα αλλάξει λογισμικό επεξεργασίας κειμένου στους υπολογιστές του, υιοθετώντας το ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Η κίνηση έρχεται σε μια μορφή συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας και της LibreItalia.

Η Sonia Montegiove, Πρόεδρος της LibreItalia και ο Ruggiero Di Biase, υποναύαρχος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος Αυτοματοποιημένων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Άμυνας στην Ιταλία υπέγραψαν συμφωνία για μια συνεργασία υιοθέτησης της σουίτα γραφείου LibreOffice σε όλα τα γραφεία του Υπουργείου.LibreOffice

Η LibreItalia ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός υποσχέθηκε να βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας με επιμορφωτές που θα εκπαιδεύσουν όλους τους εργαζόμενους στην εφαρμογή του λογισμικού LibreΟffice από τον Οκτώβριο του 2015, με online μαθήματα κατάρτισης. Η όλη διαδικασία μετάβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

“Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ιταλικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναπτύξει εκπαιδευτικό περιεχόμενο με μια σειρά από online μαθήματα κατάρτισης για το LibreΟffice, το οποίο κυκλοφορεί στην κοινότητα με του Creative Commons.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την επιλογή της σουίτας γραφείου LibreΟffice αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως θα μπορούσε να κινηθεί μια που αν και χρεοκοπημένη, δαπανά ακόμα ένα σωρό χρήματα σε παρόμοιες .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).