Darknet infographic Συνδεθείτε με ασφάλεια

Το Darknet, γνωστό και ως Dark Net ή Dark Web, είναι ένα κρυφό μέρος του Διαδικτύου, το οποίο μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με τη χρήση ειδικού λογισμικού.

Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι πολλοί συγχέουν το Darknet με το DeepWeb ή , αλλά δεν είναι έτσι. Το Dark net είναι μέρος του DeepWeb και αποτελείται από περίπου 400.000 κρυφό .darknet

Το Darknet μπορεί να προσεγγιστεί με διάφορους τρόπους, αλλά οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Tor, μια εξελιγμένη τεχνολογία ανωνυμίας, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού των στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Στο iGuRu.gr έχουμε αναφέρει το Dark net αμέτρητες φορές καθώς το χρησιμοποιούν κυβερνο-εγκληματίες για να καλύψουν τα ίχνη από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι στο Dark net μπορείτε να βρείτε ότι παράνομο προιόν δεν υπάρχει στην αγορά, από από όπλα και ναρκωτικά, μέχρι παιδικής πορνογραφίας και εργαλεία κυβερνο-πολέμου.

Από την άλλη στο DeepWeb υπάρχουν πολλοί άλλοι χρήστες του Διαδικτύου που το χρησιμοποιούν για να εκφράσουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, κυβερνητικές καταχρήσεις, αλλά και για να ανταλλάξουν πληροφορίες με ένα ασφαλή και ανώνυμο τρόπο.

Το παρακάτω infographic δημιουργήθηκε από το BatBlue και φαίνεται να είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να εισάγει τους χρήστες στις βασικές αρχές του Dark net, δείχνοντάς τους παράλληλα πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό χωρίς να χάσουν την ανωνυμία τους.

Εάν είστε αρχάριος στην , θα πρέπει να διαβάσετε το infographic, καθώς αποτελεί μια πολύ καλή προσέγγιση για το θέμα, παραθέτοντας σε μια εικόνα πάρα πολλές λεπτομέρειες.

Δείτε το παρακάτω infographic (Κλικ για μεγέθυνση)

darknetΜπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη έκθεση από το παρακάτω link (απαιτείται εγγραφή)

http://www.batblue.com/the-darknet/

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).