PandaLabs 21 εκατ. νέα malware από Απρίλιο έως και Ιούνιο του 2015

Σύμφωνα με την , από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2015, ανακαλύφθηκαν 21 εκατομμύρια νέες παραλλαγές υ λογισμικού. Αυτό σημαίνει 230.000 ημερησίως, 9.500 την ώρα, 160 το λεπτό, και 2,66 το δευτερόλεπτο.malware corp PandaLabs

Όπως επισημαίνουν οι της PandaLabs, τα περισσότερα από αυτά τα νέα malware ήταν trojans, και αντιπροσώπευουν το 71.16% από τα 21 εκατομμύρια που ανακαλύφθηκαν, ενώ σε μια δεύτερη θέση ήρθαν οι ιοί υπολογιστών παλιάς σχολής, οι οποίοι ανήλθαν στο 10,83% του συνόλου των ανιχνεύσεων του Q2.

Η πλειοψηφία αυτών των νέων τύπων malware είναι απλές μεταλλάξεις, από βασικές τροποποιήσεις στον κώδικα του κακόβουλου λογισμικού. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν τις παραλλαγές για να μπορούν να αποφύγουν τον εντοπισμό από εφαρμογές προστασίας από ιούς.

Τα στατιστικά στοιχεία μόλυνσης είναι σχεδόν τα ίδια με το σύνολο δεδομένων των ανιχνεύσεων, που εμφανίζουν ένα 76,25% όλων των μολύνσεων να αποδίδεται σε trojans, και το υπόλοιπο ποσοστό σε malware “άλλου τύπου.”

Οι περισσότεροι χρήστες που έχουν μολυνθεί καταγράφηκαν στην , με ποσοστό μόλυνσης 47,53%, ακολουθεί η Τουρκία με 43.11%, το Περού με 41,97%, η Ρωσία με 41,15%, και η Αργεντινή με 40,93%.

Το υπόλοιπο του Top 10 ολοκληρώνεται με τη Βολιβία, την Ταϊβάν, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, και τον Ισημερινό.heatmap

Από την άλλη πλευρά, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από malware ήταν η Σουηδία με 21,57%, η Νορβηγία με 22,22%, η Ιαπωνία με 23,57%, η Ελβετία με 24,41%, και το Ηνωμένο Βασίλειο με 25,71%.

Το υπόλοιπο του Top 10 συμπληρώνεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, και την Ολλανδία.

Αύξηση υπήρξε επίσης και στο κυβερνο-έγκλημα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με την PandaLabs, την ισπανική ς, που παρατήρησε μια αύξηση στον αριθμό εκστρατειών με ransomware σε PC, αλλά και σε κινητές συσκευές.

Μερικές από τις πιο διαβόητες πραγματοποιήθηκαν με το CrryptoLocker ransomware το οποίο διανεμήθηκε χρησιμοποιώντας έγγραφα του Word. Σε κινητές συσκευές χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή WhatsApp, για την διάδοσή του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη έκθεση της PandaLabs για το Q2 του 2015. (PDF)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).