ΔHE δικογραφία σε βάρος 42χρονου για συκοφαντική δυσφήμηση σε ιερωμένο

Νέα δικογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εξιχνίασε μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος ιερωμένου. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 42χρονου ημεδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης. internet crime δικογραφία

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης ιερωμένου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τον ιερωμένο, σύμφωνα με την οποία χρήστης του διαδικτύου, διαχειριζόμενος ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου, άρχισε μέσω αυτής να δυσφημεί τον ανωτέρω κληρικό, παραθέτοντας ψευδή άρθρα.

Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 42χρονο ημεδαπό.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη προχθές (16/09/2015) στην οικία του 42χρονου, όπου διεξήγαγε νομότυπη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της ιστοσελίδας από τον ίδιο.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής () για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω : @CyberAlertGR

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).