Ενεργοποιήστε το VP9 codec στα Windows 10 build 10547

Εκτός από πολλές αλλαγές στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10 build 10547 διαθέτουν και μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft Edge.

Εάν έχετε εγκαταστήσει ήδη τα Windows 10 build 10547, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κωδικοποιητή VP9. Ας δούμε πώς.Microsoft Edge

Ο VP9 είναι ένας ειδικός κωδικοποιητής που δημιουργήθηκε από την . Ως γνωστόν τέτοια projects της Google είναι ανοικτού κώδικα και διανέμονται εντελώς δωρεάν.

Όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν αυτόν τον κωδικοποιητή, άμεσα χωρίς να χρειάζεται η του. Αυτό σημαίνει ότι οι: Chrome, Opera και Firefox μπορούν να παίξουν βίντεο που είναι κωδικοποιημένα από αυτό το codec και ενσωματωμένα σε μια σελίδα HTML. Η Microsoft θεώρησε καλό να μην τον υποστηρίζει αρχικά (ίσως και γιατί η κυκλοφορία των Windows 10 έγινε πολύ βιαστικά.)

Από τα Windows 10 RTM, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, είναι ο Microsoft Edge, που δεν υποστηρίζει εγγενώς το VP9 codec. Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε να προσθέσει υποστήριξη για VP9 στο νέο λειτουργικό Windows 10 build 10547.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της σελίδας flags. Εκεί, το πρόγραμμα περιήγησης Edge μπορεί να “πειραχτεί” από αυτούς που γνωρίζουν τον τρόπο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε πώς λειτουργεί το VP9 στον Microsoft Edge, κάντε τα εξής:

Στο Microsoft Edge, πληκτρολογήστε την παρακάτω τοπική διεύθυνση στη διευθύνσεων:

about:flags

Στην ενότητα με τις Πειραματικές δυνατότητες, μετακινηθείτε προς τα κάτω εκεί που θα συναντήσετε το Media Source Extensions.

Τσεκάρετε το πλαίσιο επιλογής Enable VP9. Μόλις το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον browser σας.vp9 Windows 10

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, ο Microsoft Edge θα μπορεί να διαχειριστεί ιστοσελίδες που περιέχουν ενσωματωμένα βίντεο που είναι κωδικοποιημένα με το VP9 codec.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).