Άρχισε να κυκλοφορεί το νέο Facebook Notes

Το Facebook άρχισε από χθες να διαθέτει στο κοινό τις ανασχεδιασμένες σελίδες των σημειώσεων (Notes) ένα που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μικρά κείμενα με τους φίλους τους, εκτός του Facebook Timeline.Facebook Notes

Το χαρακτηριστικό Σημειώσεις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 22 Αυγούστου του 2006 και από την αρχή διαφημιζόταν σαν ένα σύστημα blogging, αν και ποτέ δεν ήταν.

Καθώς περνούσε ο καιρός, το Facebook άρχισε να υποστηρίζει τα tags, και τις ενσωματωμένες εικόνες, καθώς επίσης και τη δυνατότητα εισαγωγής περιεχομένου στο “blog” από ιστοσελίδες όπως το LiveJournal, Blogger, Xanga, και μερικές άλλες πλατφόρμες.

Παρ ‘όλα αυτά, το Facebook Notes απέτυχε παταγωδώς, όχι μόνο στο να γίνει δημοφιλή, αλλά και γιατί παρά τις προσπάθειες ποτέ δεν έμοιαζε με blog.

Χθες το Facebook ανακοίνωσε ότι βελτίωσε τις Σημειώσεις ακόμη περισσότερο. Η νέα εμφάνιση επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν μια τεράστια banner στο header, να μορφοποιήσουν το κείμενο με κεφαλίδες, να τοποθετήσουν εισαγωγικά, και πολλά άλλα.

Επιπλέον, η διαδικασία ενσωμάτωσης εικόνων έχει ενισχυθεί με τη δυνατότητα προσς λεζάντας, αλλά και αλλαγής μεγέθους της εικόνας για να ταιριάζει καλύτερα το περιεχόμενο.

Να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα αν και δεν μοιάζει ακριβώς με blog, απέχει αρκετά από την εμφάνιση του χαρακτηριστικού στο παρελθόν.

Το ανανεωμένο Faceboοk Σημειώσεις (Facebοok Notes), δείχνει ξεκάθαρα τις βλέψεις τις εταιρείας. Η επεκτατική της πολιτική φαίνεται να γλυκοκοιτάει την δόξα και το πελατολόγιο της WordPress, αλλά όπως θα δείτε και μόνοι σας χρειάζεται ακόμα πάρα πολύ δουλειά.

Το νέο χαρακτηριστικό δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην Ελλάδα, αλλά αν θέλετε να δείτε πως μοιάζει μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).