Αποτρέψτε τον Blogger να ανακατευθύνει σε άλλα domains

Όσοι από εσάς χρησιμοποιούν το Blogger της Google γνωρίζουν ότι η εταιρεία ανακατευθύνει τα blogs στα domains της χώρας που εμφανίζεται το URL.country domain Blogger

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ανοίξετε το iguru.grspot.com στον web browser σας, η Google θα σας ανακατευθύνει στο iguru.grspot.gr αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, ή στο iguru.grspot.co.uk αν ανοίγετε την σελίδα από το .

Αποτρέψτε τον Blοgger να ανακατευθύνει σε άλλα domains

Αυτές οι ανά-κατευθύνσεις στη χώρα του ενδιαφερόμενου είναι πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στα Blogger blogs.

Για παράδειγμα:

Τα στατιστικά στα Social – όπως τα Facebook like, ή τα +1s της Google και ο αριθμός των Tweets, μπορεί να μειωθούν καθώς οι διευθύνσεις URL για το ίδιο το blog είναι διαφορετικές για διαφορετικούς επισκέπτες.

Το ίδιο πρόβλημα θα έχετε αν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα για τα σχόλια του blog σας, όπως το Facebook ή το Disqus, επειδή οι διευθύνσεις URL του blog θα είναι διαφορετικές, ακόμη και όταν η υποκείμενη σελίδα είναι η ίδια.

Όμως δεν είναι μόνο τα παραπάνω, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει βουτιά στα κέρδη τους από το Google AdSense, καθώς οι σελίδες του blog άρχισαν να εξυπηρετούνται από domains ανά χώρα.

Αν λοιπόν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτή την συμπεριφορά του Blοgger που ανακατευθύνει το blog σας σεδιαφορετικές διευθύνσεις URL, μπορείτε να προσθέσετε τον παρακάτω κώδικα μετά το head σας.

Ας δούμε πως:

Από τον πίνακα ελέγχου του Blogger (Blogger Dashboard) επιλέξτε Template. Στη συνέχεια κάντε στο “Επεξεργασία HTML”, και “Συνέχεια” ή “Proceed.” Κάντε copy-paste τον παρακάτω κώδικα (script) στο Template μετά το άνοιγμα του head. Δηλαδή μετά το


 

    

Αμέσως μετά κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση προτύπου. Έτσι η σελίδα σας στο Blogger θα ανοίγει πάντα με το domain blogspot.com.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).