Σύλληψη hacker που σχετίζεται με επίθεση του ISIS

Η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε τον Ardit Ferizi, έναν πολίτη του Κοσσυφοπεδίου, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρχές των . Οι ΗΠΑ  τον υποπτεύονται σαν το κύριο πρόσωπο πίσω από τις διαρροές δεδομένων από τον ISIS.

isis

Νωρίτερα τον Αύγουστο, το Islamic State Division (επίσης γνωστό και ως Cyber Caliphate) δημοσίευσε προσωπικά στοιχεία 1.351 Αμερικάνων στρατιωτικών καθώς και προσωπικού της κυβέρνησης, μαζί με ενθαρρύνσεις προς τα μέλη της ομάδας τους να αναζητήσουν τα πρόσωπα αυτά και να τους σκοτώσουν.

Οι ΗΠΑ μετά από μια σύντομη , σκότωσε τον αρχηγό του Hacking τμήματος, τον Junaid Hussain, σε μια επίθεση με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο τέλος του Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του κυβερνο-στρατού του ISIS σκοτώθηκε, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δεν ήταν πεπεισμένοι ότι ο Hussain ήταν ο ένοχος πίσω από την παραβίαση των δεδομένων, από το γεγονός ότι είχε λίγες τεχνικές δεξιότητες για να πραγματοποιήσει μια τέτοια περίτεχνη επίθεση.

Τώρα, σύμφωνα με περισσότερες λεπτομέρειες που περιέχονται στο ένταλμα συλλήψεως του Ferizi, οι αρχές των ΗΠΑ υποψιάζονται τον Feziri σαν πραγματικό αίτιο για τη διενέργεια της κυβερνο-επίθεσης.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ferizi χάραξε τη βάση δεδομένων της ς λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ, απ ‘όπου έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα για πάνω από 100.000 άτομα.

Κατόπιν συνδύασε τα δεδομένα, και από αυτά έφτιαξε μία λίστα με όσους εργάζονται στον στρατό και την κυβέρνηση, και τα διαβίβασε σε διάφορους προπαγανδιστές του ΙSΙS.

Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποίησε το @thedirectory Twitter, στο οποίο διατηρεί σταθερή επαφή με πολλους λογαρισμούς του ΙSΙIS.

Ο Ferizi συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει πίσω στο σπίτι στο Κοσσυφοπέδιο, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 15 Σεπτεμβρίου. Είχε πάει εκεί τον Αύγουστο του 2014 για σπουδές στους υπολογιστές.

Ο Ferizi δεν είναι τυχαίος. Έχει ιστορία στο hacking, καθώς έχει κατηγορηθεί για πειρατεία σε ένα τοπικό ειδησεογραφικό portal στην ηλικία των 15.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).