Επιθέσεις του ISIS σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ

Τρομοκράτες του ISIS, προσπάθησαν αλλά απέτυχαν παταγωδώς, να παραβιάσουν τα δίκτυα εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των , για τον τερματισμό των υπηρεσιών τους στις αμερικανικές πόλεις και , αναφέρει το WTVR.isis

Η είδηση ​​έρχεται από τον John Riggi, προϊστάμενο του τμήματος κυβερνοασφάλειας του FBI. Ο κ. Riggi ανακοίνωσε την είδηση για πρώτη φορά στο GridSecCon, ένα συνέδριο για τις αμερικανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια από 13 έως 16 Οκτωβρίου.

Ο λόγος για τον οποίο οι hackers δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση ήταν το χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων που κατείχαν, αλλά σύμφωνα με το FBI, αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα με την αγορά των απαραίτητων εργαλείων από τη μαύρη αγορά.

Αυτό βέβαια δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για το Ισλαμικό κράτος, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν έχει αρκετά εισοδήματα από τα πετρέλαια που αντλούν από τα κατεχόμενα εδάφη.

Παρά τις απόπειρες παραβίασης του ISIS, το FBI δεν φαίνεται ανησυχεί ιδιαίτερα, κυρίως γιατί αν οι hackers κατάφερναν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και να κάνουν , δεν θα ήταν σε θέση να επηρεάσουν περισσότερα από ένα οικοδομικό τετράγωνο ή μια ολόκληρη την πόλη με τη μία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αποτελείται από εκατοντάδες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, που η καθεμία έχει το δικό της δίκτυο και την δική της εσωτερική δομή, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά τη λειτουργία ενός κακόβουλου λογισμικού από τη μία εταιρεία στην άλλη.

Προς το παρόν, το FBI και άλλες υπηρεσίες που συνεχίζουν να παρακολουθούν τον κυβερνο-χώρο των ΗΠΑ, φέρεται να ανησυχούν περισσότερο για τις ομάδες hacking που χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).