Sophos Ποιον browser εμπιστεύεστε περισσότερο;

Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία ασφαλείας Sophos ζητάει από τους αναγνώστες της ιστος τους να απαντήσουν στην ερώτηση:  “Ποιο εμπιστεύεστε;”

Κάθε Οκτώβριο η εταιρεία δημοσιεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.  Ο νικητής της δημοσκόπησης του 2015 (αλλά και των δύο προηγούμενων ετών) είναι ο Firefox με ένα ποσοστό 41% από 3928 ψήφους.Sophos trustworthy-browser-2015

Σύμφωνα με την Sophos δεύτερος στη λίστα είναι ο Chrome της Google με 21%. Ακολουθεί ο Opera με 16%, και ο Safari με 8%, αναπαράγοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης των προηγούμενων ετών.

Άλλα προγράμματα περιήγησης που υπάρχουν στα αποτελέσματα, αλλά με πολύ μικρά ποσοστά περιλαμβάνουν το Tor με 6%, τον Explorer με 3%, και τον Microsoft Edge, τόσο με 2%.

Περίεργο πάντως είναι το γεγονός ότι ο Tor, το πρόγραμμα περιήγησης που έγινε διάσημο από τον Edward Snowden, είναι από τα τελευταία στις προτιμήσεις των χρηστών.

Να αναφέρουμε ότι η δημοσκόπηση δεν είναι με κανένα τρόπο ενδεικτική του πόσο δημοφιλείς είναι οι browsers και το Trust Gap στον πίνακα που ακολουθεί δείχνει ότι πολλοί χρήστες επισκεφθήκαν τη σελίδα δημοσκόπησης με ένα πρόγραμμα περιήγησης και ψήφισαν άλλο.

Sophos Browser Trust Gap

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο, σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του προγράμματος περιήγησης, δεν έχει κατακτήσει ακόμα τις καρδιές των χρηστών του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Chrome έχει ένα gap -19,6% (αφορά την εμπιστοσύνη στον browser), που σημαίνει ότι, από το σύνολο των 40.78% των χρηστών που ψήφισαν στη δημοσκόπηση χρησιμοποιώντας Chrome, το 19,6% από αυτούς ψήφισαν άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Ίσως κάτι τέτοιο να το περιμέναμε περισσότερο από τους χρήστες του , και λιγότερο για το Chrome. Η απλούστερη εξήγηση είναι το γεγονός ότι ο Chrome έχει αναπτυχθεί από την Google, μια εταιρεία που δεν εμπιστεύεται και τόσο πολύ το διαδικτυακό κοινό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).