Νέα ιστοσελίδα της NASA που δείχνει καθημερινά τη Γη από το διάστημα

Από αυτή τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, η διαστημική υπηρεσία NASA ξεκίνησε ένα νέο δικτυακό ιστότοπο που όπως λέει τον έφτιαξε με σκοπό την ψυχαγωγία μας. Ο δικτυακός τόπος παρουσιάζει, επί καθημερινής βάσεως, της Γης, ​​όπως αυτή φαίνεται από το , με την ηλιόλουστη πλευρά του πλανήτη πάντα στο επίκεντρο.

epic nasa

Το πρακτορείο αναφέρει ότι δημιούργησε αυτό το δικτυακό τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τον κόσμο καθημερινά και όποιος επιθυμεί να μπορεί να κρατάει φωτογραφίες. Έτσι, ο οργανισμός υπόσχεται ότι θα ανεβάζει τουλάχιστον δέκα νέες φωτογραφίες επί καθημερινής βάσης.

Διαβάζουμε από την ανακοίνωση της NASA:

“Η NΑSA ξεκίνησε την Δευτέρα ένα νέο δικτυακό τόπο, ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει κάθε μερα τις εικόνες της πλήρους, ηλιόλουστης πλευράς της Γης. Μία φορά την ημέρα η NΑSA θα δημοσιεύει τουλάχιστον μια ντουζίνα νέες έγχρωμες εικόνες της Γης που αποκτήθηκαν 12-36 ώρες νωρίτερα. Κάθε καθημερινή ακολουθία των εικόνων θα δείχνει τη Γη καθώς περιστρέφεται, αποκαλύπτοντας έτσι το σύνολο του πλανήτη”.

O νέος δικτυακός τόπος της NΑSA θα επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγηθούν ανά ήπειρο, μέσα από τις αρχειοθετημένες εικόνες. Στη συνέχεια, οι ανεβασμένες εικόνες μπορούν επίσης να ταξινομηθούν κατά ημερομηνία.

Οι φωτογραφίες του πλανήτη μας λαμβάνονται από μια κάμερα που είναι τοποθετημένη πάνω στο Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), που είναι ένας δορυφόρος για παρατήρηση και μετεωρολογία.

Πρωταρχική αποστολή του διαστημικού σκάφους DSCOVR είναι να παρακολουθεί στενά τους ηλιακούς ανέμους που βρίσκονται στο δρόμο μας και να μας προειδοποιεί για αυτούς που ενδέχεται να διαταράξουν τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και κατά συνέπεια να διαταράξουν τα τα GPS και επικοινωνίας. Οι φωτογραφίες που μας μοιράζει στη ιστο DSCOVR:EPIC είναι απλά ένα μπόνους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).