Project Butter από τους δημιουργούς του Popcorn Time

Ένα νέο project από τους δημιουργούς του εμφανίστηκε εν μέσω των αναταραχών που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Το Project Butter είναι μια νέα έκδοση της υπηρεσίας που ουσιαστικά “αφαιρεί τα τμήματα που έκαναν τους χρήστες να είναι επιφυλακτικοί.”

Επειδή Popcorn χωρίς βούτυρο δεν γίνεται

Project Butter

Όχι το νέο project δεν διευκολύνει άμεσα την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά φαίνεται να αφαιρεί βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν δυνατό να κάνετε streaming ταινίες και παραστάσεις από το Bittorrent.

Το Project Butter περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που χρειάζεστε για να έχετε μια “μεγάλη υπηρεσία συνεχούς ροής”, και καθόλου απευθείας συνδέσεις που παραπέμπουν σε πειρατεία.

Η ομάδα ανάπτυξης (που έμεινε μετά το ξεκαθάρισμα που έγινε αρχή της εβδομάδας) δήλωσε ότι έφυγε από το GitHub για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς ορισμένοι δεν συνέβαλλαν και τόσο πολύ. Με το διαχωρισμό του streaming engine, ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να αποκτήσουν περισσότερους προγραμματιστές επί του σκάφους. Ουσιαστικά η ομάδα προσπαθεί να λύσει το ένα από τα προβλήματα που βγήκαν στην την τελευταία εβδομάδα.

Οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν το λογισμικό που χρησιμοποιεί η υπηρεσία φοβούνται την δίωξη τους από τις Αρχές.

Το Project Butter ανακοινώθηκε σε μια δημοσίευση που έγινε στο blog του Popcorn Time, αλλά γρήγορα βγήκε καθώς φέρεται να πλήττεται από μια επίθεση στα DNS του.

Στις Twitter της, η ομάδα ανέφερε ότι για αρχή θα κάνει streaming ανοιχτού περιεχομένου, όπως το περιεχόμενο του Internet Archive.

Η κίνηση αυτή, προφανώς αποσκοπεί στο να χρησιμοποιήσει την βασική τεχνολογία του Popcorn Time σαν νόμιμη υπηρεσία, ενώ στο παρασκήνιο θα εξακολουθεί να επιτρέπει υπηρεσίες που παρέχουν περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση από το link στο τέλος της δημοσίευσης.

Ενημέρωση: Προς το παρόν τόσο το butterproject.org όσο και το popcorntime.io δεν είναι online. Από το Twitter της ομάδας ισχυρίζονται ότι ο πάροχος DNS που χρησιμοποιούν δέχεται επίθεση.

https://blog.popcorntime.io/anouncing-butter

Η δοκιμαστική σελίδα είναι online

https://butterproject.github.io/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).