Copyrightconcept

Κινηματογραφικά συνδικάτα ζητούν την ποινικοποίηση του streaming

Δύο μεγάλα κινηματογραφικά συνδικάτα προτρέπουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να ποινικοποιήσει το streaming. Τα απο τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά συνδικάτα περιγράφουν το streaming σαν την προτιμώμενη σημερινή εμπειρία και υποστηρίζουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης.

streaming

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ το streaming και το file-sharing θεωρούνται ως δύο διαφορετικά αδικήματα. Όχι μόνο από την τεχνική άποψη, αλλά και στην ποινική αντιμετώπιση.

Το streamιng χαρακτηρίζεται ως δημόσια , αντί για διανομή, και αντιμετωπίζεται σαν πλημμέλημα, και όχι σαν κακούργημα.

Οι νομοθέτες έχουν προσπαθήσει ήδη να το αλλάξουν με το νομοσχέδιο Commercial Felony Streaming Act το 2011, σύμφωνα με το TorrentFreak, αλλά και με τα επόμενα νομοσχέδια SOPA και PIPA.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα νομοσχέδια αρχειοθετήθηκαν μετά τη δημόσια κατακραυγή, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που φοβόντουσαν ότι ακόμα και το ανέβασμα ενός copyrighted βίντεο από το YouTube θα μπορούσε ενδεχομένως να τους στείλει φυλακή.

Έτσι η σύγχυση μεταξύ του streaming και του παραδοσιακού file-sharing παραμένει ακόμη και σήμερα, και όπως φαίνεται οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να το εντάξουν στην πολιτική ατζέντα πολύ σύντομα.

Αυτή την εβδομάδα Διευθυντές και υπεύθυνοι από τα Guild of America, Inc. (DGA) και International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) ανταποκρίθηκαν στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε η U.S. Intellectual Property Enforcement Coordinator (IPEC), όπου ο Daniel Marti τους ζήτησε να σχολιάσουν για το νέο σχέδιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

“Τα μέλη μας σαφώς και έχουν θιγεί από τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και την ψηφιακή κλοπή”, δήλωσαν τα συνδικάτα.

“Η ψηφιακή κλοπή διαβρώνει την ικανότητά των εμπλεκόμενων να κερδίζουν τα προς το ζην και να τρέφουν τις οικογένειές τους, εξαντλεί τη ζωτικότητα των συντάξεων τους και της υγείας τους.”

Παραδοσιακά δόθηκε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πειρατεία μέσω P2P file-sharing, και αμέσως μετά και στο streaming. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τα συνδικάτα, είναι ότι ο νόμος εξακολουθεί να το βλέπει σαν μικρότερο αδίκημα.

“Ενώ η παράνομη μεταφόρτωση έργων των μελών μας παραμένει η καλύτερη γνωστή μέθοδος κλοπής στο Διαδίκτυο, το παράνομο streaming έχει γίνει στην πραγματικότητα η προτιμώμενη εμπειρία και εικόνας στο διαδίκτυο”, αναφέρουν.

“Δυστυχώς, ο νόμος δεν συμβαδίζει με αυτές τις νέες καταναλωτικές συνήθειες. Ενώ το παράνομο downloading και η διανομή είναι κακούργημα, η παράνομη, εκ προθέσεως, και το εμπορικό streaming ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, και μουσικής παραμένει πλημμέλημα.”

“Πιστεύουμε ότι ο νόμος θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου. Πολύ απλά, το streaming είναι κακουργηματική πράξη και δεν έχει ποινικοποιηθεί.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).