Η MasterCard θέλει να μετατρέψει οποιαδήποτε συσκευή σε κάρτα πληρωμής

Ο αριθμός των συσκευών που συνδέονται με το διαδίκτυο αυξάνεται καθημερινά. Και δεν μιλάμε μόνο για τους συνήθεις ύποπτους, όπως υπολογιστές, smartphones, tablets κλπ αλλά για όλα τα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως ρούχα, κοσμήματα, ρολόγια, αυτοκίνητα και πολλά άλλα. Η MasterCard βλέποντας την μελλοντική αυτής της μόδας έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο να μετατρέψει οποιοδήποτε τέτοιο αντικείμενο, είτε πρόκειται για ένα smartphone ή ένα έξυπνο δαχτυλίδι, σε μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει ασύρματα τις αγορές σας, όπως ακριβώς μία πιστωτική κάρτα.

card mastercard

Η MasterCard για το σκοπό αυτό, τρέχει ένα πρόγραμμα με την ονομασία “Εμπόριο για κάθε συσκευή” και έχει συνεργαστεί με αρκετούς βιομηχανικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, έχει στρατολογήσει τη βοήθεια του σχεδιαστή Adam Selman για τη δημιουργία φορεμάτων και αξεσουάρ που θα έχουν την δυνατότητα πληρωμών. Μιλάμε για έξυπνα δαχτυλίδια, έξυπνα βραχιόλια, ρούχα, ακόμα και   αυτοκινήτου.

Από την πλευρά της πληροφορικής, η ΜasterCard έχει συνεργαστεί επίσης με τις NXP και Qualcomm για να ολοκληρώσει αυτό το σύστημα πληρωμών. Ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της ΜasterCard είναι η Capital One, η οποία παρέχει ασφαλή έλεγχο ταυτότητας συναλλαγών.

Η ΜasterCard σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία την πρώτη συσκευή μέχρι το 2016. Και όπως αναμένεται θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και αργότερα θα επεκταθεί και στις άλλες αγορές.

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό για το τι ακριβώς μας ετοιμάζει η Mastercard:

https://www.youtube.com/watch?v=GSiBlFFwALU

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).