Web Summit 2015:Το Facebook εργάζεται πάνω στην τεχνική νοημοσύνη

Το εργάζεται σε ένα πρόγραμμα ς νοημοσύνης που μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στις σας. Μιλώντας στην διάσκεψη Web Summit, που πραγματοποιείται στο Δουβλίνο από 3-5 Νεομβρίου 2015, ο Mike Schroepfer, CTO του Facebook, αναφέρθηκε ένα νέο που έχει αναπτύξει η εταιρεία του που καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε φωτογραφίες και το μεταφράζει σε λέξεις-στοιχεία της ς ς.

web summit

Σαν επίδειξη έδειξε στον υπολογιστή μια φωτογραφία ενός άνδρα να κάνει και ο υπολογιστής την ανάλυσε, απομόνωσε τον άνδρα και τελικά περιέγραψε με λόγια τι συμβαίνει στην φωτογραφία.

Ο Schroepfer ανάφερε ότι “όταν ένας υπολογιστής κατανοεί τα μιας εικόνας είναι εύκολο να καταλάβει και τις εφαρμογές που συνοδεύονται από αυτές”

To Facebook έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να κατανοεί ένας υπολογιστής αυτόματα τι δείχνει μία φωτογραφία και να σας παρουσιάζει τις σωστές φωτογραφίες που ταιριάζουν με το προφίλ σας.

Δεν φαίνεται να είναι σε χρήση προς το παρόν αυτή η υπηρεσία, αλλά μάλλον δείχνει ως μέρος ενός συστήματος που είναι προς διερεύνηση για μελλοντική χρήση στην εταιρεία.

Σε μια ακόμη επίδειξη στην Web Summit 2015,  ο Schroepfer έδειξε μία πρωτότυπη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία αλλά απευθύνεται σε με προβλήματα όρασης. Στην επίδειξη αυτή δόθηκε μία φωτογραφία στην εφαρμογή, μετά έκαναν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας ομιλία και έπαιρναν απαντήσεις και πάλι με ομιλία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).