Είστε έτοιμοι να μάθετε τι γνωρίζει η Google για σας;

Η Google είναι πολύ περισσότερο από μια απλή μηχανή . Οι περισσότερες λειτουργίες όμως της υπηρεσίας είναι κρυμμένες βαθιά στο ταμπλό του λογαριασμού σας, και έτσι είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν τις γνωρίζουν. Τα κρυμμένα αυτά εργαλεία μπορεί να αποκαλύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πως χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Google και γενικότερα τον ιστό.

Παρακάτω θα βρείτε ένα κατάλογο με τα πιο σημαντικά URLs κρυφών εργαλείων της Gοogle.

Είστε έτοιμοι να μάθετε τι γνωρίζει η Gοogle για σας;spy Google

1. Πίνακας ελέγχου Gοogle

Ο πίνακας ελέγχου της Gοogle έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία για να προσφέρει “διαφάνεια” και έλεγχο των αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους λογαριασμούς σας. Μπορείτε να προβάλετε και να διαχειριστείτε τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τις δραστηριότητές σας σε διάφορες υπηρεσίες Goοgle, όπως τη μηχανή Αναζήτησης, το Gmail, το Chrome και το YouTube

Συνοψίζει τα δεδομένα για κάθε που χρησιμοποιείτε και παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης των προτιμήσεων σας.

2. Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης

Από τους αποθηκευμένους ς μπορείτε να δείτε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης (αποθηκεύονται στο Google Smart Lock) που έχετε πληκτρολογήσει και έχουν αποθηκευτεί στο Gοogle Chrome και στις Android συσκευές σας.

3. Web App & Δραστηριότητες (πρώην Ιστορικό ιστού)

Εμφανίζει τη λίστα όλων των όρων αναζήτησης που έχετε αναζητήσει στην Goοgle. Υπάρχουν όμως αποθηκευμένες και όλες οι τοποθεσίες που έχουν πλοηγηθεί στο Chrome και από άλλες εφαρμογές. Η σελίδα σας δίνει την δυνατότητα επιλογής στο ποια δεδομένα θα αποθηκεύονται, ή διαγραφής προηγούμενων αναζητήσεων και ιστορικού περιήγησης.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς την συγκεκριμένη υπηρεσία, απενεργοποιώντας την αποθήκευση των αναζητήσεων σας και το ιστορικό ιστού.

4. Δραστηριότητες Φωνής & Ήχου

Απαριθμεί τα δεδομένα φωνής και ήχου που έχετε στείλει μέσω Goοgle κατά τη των αναζητήσεών σας. Αυτά μπορεί να είναι αναζητήσεις ήχου που έχετε πραγματοποιήσει ή φωνητικές εντολές και ερωτήματα αναζήτησης που δώσατε στο Gοogle Now.

Από τη σελίδα έχετε τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων αυτών, να δεδομένα ή να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας.

5. Πληροφορίες Συσκευών

Η σελίδα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται από τις συσκευές σας στο Gοogle. Εμφανίζει όλες τις πληροφορίες, όπως τις επαφές, τις εφαρμογές και τα δεδομένα των εφαρμογών, την κατάσταση του συστήματος, εντολές ήχου ή αναζητήσεων και άλλα δεδομένα των συσκευών σας που υπάρχουν στους διακομιστές της Gοogle.

6. Τι έχετε δει στο YouTube & Ιστορικό αναζήτησης

Δύο σελίδες που θα σας εμφανίσουν ότι βίντεο έχετε δει ποτέ στο YouTube ενώ ήσασταν συνδεδεμένοι σε λογαριασμό της Google. Το Ιστορικό αναζήτησης εμφανίζει όλα τα στοιχεία αναζήτησης που έχετε πληκτρολογήσει στο YouTube. Αυτές οι αναζητήσεις αποθηκεύονται από την Google και συνέχεια χρησιμοποιείται για να σας σερβίρουν σχετικές διαφημίσεις και καλύτερες προτάσεις βίντεο.

Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σας και να μπλοκάρετε τη συλλογή πληροφοριών.

7. Ιστορικό Θέσης

Η σελίδα θα σας εμφανίσει όλα τα μέρη που έχει δηλώσει μια Android συσκευή σας στην εταιρεία και φυσικά αποθηκεύονται στους  διακομιστές της Gοogle. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται από τα προϊόντα της Gοogle, και διαφημίσεις για να σας σερβίρουν τις “χρήσιμες πληροφορίες” με βάση το πού βρίσκεστε.

8. Ρυθμίσεις διαφημίσεων

Στη σελίδα θα βρείτε το διαφημιστικό προφίλ σας που δημιουργήθηκε από την Gοogle με βάση ό, τι γνωρίζει για εσάς (από το προφίλ σας στο Gοogle+, τα web apps και γενικότερα τη δραστηριότητά σας, σε ποιες διαφημίσεις σας κάνατε κλικ, κλπ.

Μπορείτε να σταματήσετε τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος σε διάφορες υπηρεσίες της Gοogle, όπως το YouTube.

9. Δικαιώματα Εφαρμογών

Σας παρουσιάζει μια συλλογή από όλες τις εφαρμογές που έχουν πλήρη ή μερική πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Gοogle. Εμφανίζει επίσης μια λίστα των συνδεδεμένων Android συσκευών σας, εφαρμογών και παιχνιδιών, web εφαρμογών και ιστοσελίδων, επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης και Gοogle Scripts.

Μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τα παραπάνω, εάν δεν θέλετε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

10. Δραστηριότητα Λογαριασμού

Η σελίδα εμφανίζει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το λογαριασμό σας στο Gοogle. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε όλες τις συσκευές που έχουν δραστηριοποιηθεί τις τελευταίες 28 ημέρες ή συνδέθηκαν στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να καταργήσετε την πρόσβαση για Android συσκευές, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση για συνεδρίες του προγράμματος περιήγησης.

Εάν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο, μπορείτε να το διορθώσετε από αυτή τη σελίδα της Gοogle.

11. Εργαλεία Δεδομένων

Σάς επιτρέπει να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από την Google. Δημιουργεί ένα ενιαίο αρχείο με δεδομένα από όλα τα προϊόντα της Google που χρησιμοποιείτε – όπως το Gοοgle Photos, Επαφές, μηνύματα του Gmail, το Gοοgle Drive, βίντεο από το YouTube συνδρομές,κ.λπ.

Μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα ή μόνο τα δεδομένα που χρειάζεστε.

12. Διαχειριστής Ανενεργού Λογαριασμού

Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τι θα συμβεί στο λογαριασμό σας στο Gοogle, εάν έχει παραμείνει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail μία φορά κάθε εννέα μήνες, διαφορετικά η Gοogle μπορεί να τερματίσει το λογαριασμό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σελίδα για την προστασία του λογαριασμού σας αν κλειδωθεί λόγω αδράνειας.

Μπορείτε να ορίσετε χρονικούς περιόδους και ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο ή το e-mail σας, ανταλλαγή δεδομένων με έμπιστα πρόσωπα, ή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας εξ ολοκλήρου μετά το χρονικό όριο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).