Χρόνια πολλά Firefox: 11 χρόνια στο διαδίκτυο

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε άλλαξα browser, από IE σε Firefox, αλλά θα πρέπει να ήταν από τη στιγμή που το εμφανίστηκε στη σκηνή.

Ο Firefox κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2004 (PDF) και έγινε σχεδόν αμέσως “ανάρπαστος”, χάρη στην , τις επιλογές προσαρμογής και τα χαρακτηριστικά που λάνσαρε.firefox 1

Από τότε μέχρι σήμερα ο Firefox έχει αλλάξει εντελώς, ακολουθώντας τις τάσεις, την ασφάλεια και προσθέτοντας υποστήριξη για τα εκατοντάδες νέα plugins.

Tip: Για όσους ενδιαφέρονται δοκιμάστε το Firefox Developer Edition

Από τότε μέχρι σήμερα το πρόγραμμα περιήγησης του ιδρύματος βρίσκεται στους υπολογιστές που χρησιμοποιώ σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Η επιλογή μου δεν είναι τυχαία:

Εμπιστεύομαι το ίδρυμα Mozilla πολύ περισσότερο από όλες τις άλλες εταιρείες ανάπτυξης προγραμμάτων περιήγησης στο θέμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Αν και ορισμένες ενημερώσεις και συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα περιήγησης το τελευταίο χρονικό , τορπιλίσουν την “προστασία της ιδιωτικής ζωής” του τελικού χρήστη, πιστεύω ακόμα ότι το ίδρυμα Mozilla ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την ιδιωτική ζωή των χρηστών του περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία διαθέτει browsers που πιάνει από το 1% και παραπάνω του μερίδιο της αγοράς.

Ένας απλός λόγος για αυτό είναι ότι ο Mozilla δεν είναι , Opera ή Microsoft. Η Google και η Opera, για παράδειγμα, κερδίζουν τα περισσότερα από τα έσοδά τους από τις διαφημίσεις.

Βέβαια έχουμε δει το ίδρυμα Mozilla να παίρνει πολύ κακές αποφάσεις στο παρελθόν. Ο αμφιλεγόμενος επανασχεδιασμός Australis, η υποβάθμιση πολλών χαρακτηριστικών, η ενσωμάτωση άλλων άσχετων χαρακτηριστικών, όπως το Pocket ..

Φυσικά σαν πιστός φίλος της εφαρμογής, μπορώ να δικαιολογήσω όλα, βάζοντας μπροστά την ανοιχτή του ιδρύματος αν και αυτό είναι σίγουρα ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αποφάσεις που παίρνει το ίδρυμα Mozilla συζητούνται δημοκρατικά στο Διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες άλλων browser βλέπουν τι υπάρχει μόνο όταν ενημερωθεί το πρόγραμμα περιήγησης.

Νομίζω ότι το ίδρυμα Mozilla με καλύπτει και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στα δικαιώματα του τελικού χρήστη, αλλά και γιατί ακούει τους προγραμματιστές του και γενικότερα το κοινό του, κάτι που θα ήθελα να κρατήσει…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).