Εκμεταλλεύονται το Παρίσι για τη προώθηση νόμων μαζικής επιτήρησης

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 το Παρίσι έγινε στόχος μιας μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι άρχισαν να το εκμεταλλεύονται, ξεκινώντας μια εκστρατεία για την προώθηση νόμων μαζικής επιτήρησης.surveillance is security Παρίσι Παρίσι

Σίγουρα δεν βοήθησε και η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών του Βελγίου που αποκάλυψε ότι τα μέλη του ISIS θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο σύστημα συνομιλιών του PlayStation 4 για να συντονίσουν τις επιθέσεις. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει μπει στο των αρχών από τότε που το χρησιμοποίησε ένας έφηβος από την Αυστρία για να κατεβάσει σχέδια για μια βόμβα τον περασμένο Ιούνιο.

Έτσι τώρα ενώ οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσπαθούν να ανακαλύψουν το πως πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, κυβερνητικά στελέχη από την άλλη τις χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για την προώθηση μιας προπαγάνδας, που παρουσιάζει την αναγκαιότητα για αυξημένη παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων.

Η πρώτη τρέχει αυτή τη στιγμή στα μέσα ς του Ηνωμένου Βασιλείου, και ονομάζεται “Snooper's Chart” και υποστηρίζει τον νόμο που είναι προς έγκριση. Είναι ένας νόμος εσφαλμένος και γεμάτος κενά και αντιφάσεις που υπάρχει σε αναμονή για πολλούς μήνες.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν τώρα δωθήσεις της ευκαιρίας να επωφεληθούν από την καταστροφή του Παρισιού για να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα αναγκάσει όλες τις βρετανικές τηλεφωνικές εταιρίες να αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησης στο δια όλων των πελατών τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ, όπου η κινδυνολογία άρχισε να αυξάνεται και μέσα από αξιόπιστα ειδησεογραφικά sites, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ να προειδοποιούν τους πολίτες ότι η παρουσία της online κρυπτογράφησης μπορεί να τους θέσει όλους σε κίνδυνο.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε επιθέσεις από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε ότι δεν μπορούν να σπάσουν ή να ελέγξουν, αρχής γενομένης από το DarkWeb, την κάθε είδους αξιόπιστη κρυπτογράφηση, τελειώνοντας με το Bitcoin.

Όμως σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Αν ISIS θέλει να καταστρέψει με τρομοκρατικές επιθέσεις την Ευρώπη, θα το κάνει άσχετα με το μέσο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί, κρυπτογραφημένα online ή περιστέρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).