Symantec: η τηλεμετρία και η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec κ. Brown ανέφερε ότι η διαφάνεια και η ευαισθητοποίηση είναι απαραίτητη, όταν διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη.telemetry spy Symantec

Η Symantec υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή κατέχει το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό δίκτυο πληροφοριών του κόσμου, και σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO κ. Michael Brown, το για τη διατήρηση ευχαριστημένων πελατών με τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από τους υπολογιστές τους είναι η διαφάνεια.

“Είμαστε πολύ ανοιχτοί σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας, έτσι ώστε οι πελάτες πραγματικά προτιμούν, να συμβάλουν σε αυτή,” δήλωσε ο κ. Brown σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ σήμερα Τρίτη σύμφωνα με το ZDNet.

Γνωρίζουμε την περίπτωση της Microsoft και τις τριβές που υπάρχουν για την υποχρεωτική συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας από τα Windows 10, αλλά ο κ. Brown φαίνεται να υποβάθμισε το γεγονός.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανησυχούν και τόσο γι ‘αυτό”, είπε.

“Ωστόσο, η προσέγγισή μας είναι ότι πρέπει να είμαστε διαφανείς στους πελάτες μας.”

Να αναφέρουμε ότι η Symantec συλλέγει σήμερα δεδομένα τηλεμετρίας από 110 εκατομμύρια πελάτες επιχειρήσεων, και 60 εκατομμύρια καταναλωτές, με αποτέλεσμα η βάση δεδομένων της εταιρείας να παρακολουθεί 8.000.000.000.000 σε πραγματικό χρόνο, και ενημερώνεται με ρυθμό 200.000 γραμμών το δευτερόλεπτο!

“Έχουμε επενδύσει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο για να καταλάβουμε περισσότερα για το τοπίο των απειλών. Υπάρχουν πιθανώς μερικές κυβερνήσεις που έχουν επενδύσει τόσο πολύ … αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες εταιρείες, ” συνέχισε ο Brown.

Η εταιρεία σήμερα κατασκευάζει μια πλατφόρμα analytics για να μπορεί να διαθέσει τα της έρευνας που πραγματοποιεί και σε τρίτους, μέσω ενός API.

Ο Brown δήλωσε τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των ανταγωνιστών τους. Η πρώτη εφαρμογή της Symantec, που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, θα ονομάζεται Risk Insight, και θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ο επικεφαλής της Symantec είπε ότι η εταιρεία του δεν πιστεύει στη λογική των , αλλά ότι θα ακολουθήσει ό, τι προστάζει ο νόμος.

“Σαν κοινωνία, σαν μια ανοιχτή κοινωνία, πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, να ακολουθούμε και να συμφωνούμε με τους νόμους μας,

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).