Η NASA αναπτύσσει ένα «χημικό laptop» για να κυνηγήσει εξωγήινους

Η NASA ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναπτύσσει ένα φορητό “χημικό laptop” στο Jet Propulsion Laboratory στην Πασαντένα της Καλιφόρνια που έχει την δυνατότητα να αναζητεί εξωγήινη ζωή. Σε ένα post, η NASA χαρακτήρισε τη συσκευή μικρή σε μέγεθος, κάτι σαν το tricorder από το «Star Trek» που μπορεί και λαμβάνει δείγματα από ξένα εδάφη και τα αναλύει για αμινοξέα και λιπαρά οξέα, βασικά για τη ύπαρξη ζωής.

nasa

Η NASA ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτό το laptop για να βρείτε ζωντανά σε άλλους πλανήτες.

Το χημικό laptop τροφοδοτείται από μπαταρία και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για να εκτελέσει διάφορες . Απαιτεί παρουσία νερού για να εργαστεί αλλά αυτό δεν είναι θέμα αφού και το νερό είναι απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής και άρα σε πλανήτες όπως ο , υπάρχει νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την συσκευή.

Έτσι, ο υπολογιστής μπορεί να αναμείξει ένα δείγμα εδάφους με νερό, μετά να θερμάνει το μείγμα στους 212 βαθμούς Fahrenheit και να προβεί στην . Ένα μικροτσίπ βοηθάει να ξεχωριστούν τα αμινοξέα και λιπαρά οξέα μεταξύ τους, και σε συνέχεια να ανιχνευτούν, εάν υπάρχουν, περνώντας τα μέσα από ένα λέιζερ ανίχνευσης.

Οι ερευνητές δοκίμασαν πέρυσι τη συσκευή στην JPL Mars Yard πέρυσι. Σειρά έχει η έρημος Ατακάμα στη Χιλή. Αν περάσει το τεστ τότε θα ενσωματωθεί στην επόμενη αποστολή στον Άρη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).