Δοκιμάσαμε το ηλεκτρικό πατίνι Hermes1

Ήρθαν για πρώτη φορά στην τα ηλεκτρικά πατίνια Hermes1. Το iGuRu επικοινώνησε με τον επίσημο εισαγωγέα και του ζήτησε να τα δοκιμάσει. Το ραντεβού κλείστηκε στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το μεσημέρι και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας.

hermes1

Ευγενέστατος ο υπεύθυνος της εισαγωγικής ς HermesWheels, μας έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων των ηλεκτρικών πατινιών που πωλούνται πλέον και στην Ελλάδα με την επωνυμία Hermes1. Όπως μας εξήγησε πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πατίνι με ρόδες σε οριζόντια διάταξη, που αποτελείται από 2 ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 350W έκαστο, ένα σε κάθε ρόδα, ένα pack μπαταριών ιόντων λιθίου συνολικής απόδοσης 36V 4400 mah, δύο γυροσκόπια και τέσσερις αισθητήρες πίεσης που αντιλαμβάνονται τη κίνηση των ποδιών και είναι υπεύθυνα για την ισορροπία και την κατεύθυνσης της κίνησης.

Ο τρόπος χρήσης του νέου Hermes1 είναι πολύ απλός. Κάθε πόδι είναι και μία ρόδα. Πατώντας το πέλμα περισσότερο μπροστά ή  βάζοντας το σώμα μπροστά το πατίνι πάει μπροστά, πατώντας προς τα πίσω το πατίνι κινείται προς τα πίσω. Με ισόποση πίεση μπρος – πίσω το πατίνι μένει σταματημένο με τον αναβάτη του επάνω χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει πόδι, αφού τα δύο γυροσκόπια φροντίζουν για την ισορροπία. Το πατίνι μπορεί να κινηθεί και προς τα πίσω με πίεση των πελμάτων προς τις φτέρνες.

Η στροφή δεν είναι τίποτα άλλο από πίεση μόνο μπροστά στο ένα πόδι, ή μόνο πίσω στο ανάποδο πόδι ή και οι δύο συνδυασμοί ταυτόχρονα. Στην πίσω όψη υπάρχουν δύο φώτα σήμανσης μόνιμα αναμμένα τα οποία αναβοσβήνουν σαν φλας αυτοκινήτου όταν στρίβετε.

Χρειάστηκαν πραγματικά μόνο 5 λεπτά από την στιγμή που ανεβήκαμε στο πατίνι να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε αξιοπρεπέστατα και να κάνουμε μία συνεσταλμένη βόλτα. Στα 15 λεπτά σας πληροφορούμε ότι αλωνίζαμε την πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών που το έβλεπαν για πρώτη φορά εν δράση.

hermes1

Και μετά ήρθε η σειρά των τεχνικών αποριών και εξηγήσεων. Ο άνθρωπος της HermasWheels μας ενημέρωσε:

  • Αυτονομία ? Για επίπεδη πίστα και για βάρος αναβάτη 75 κιλά (όσο ένας μέσος άνδρας) η αυτονομία είναι 3 ώρες ή 20 χιλιόμετρα
  • Χρόνος φόρτισης? Απαιτείται σύνδεση με μία απλή πρίζα και ο χρόνος φόρτισης είναι 2,5 ώρες
  • Χρόνος ζωής των μπαταριών? Οι μπαταρίες σαν ιόντων λιθίου έχουν χρόνο ζωής 1000 κύκλους φόρτισης, νούμερο που μπορεί να αυξηθεί αν τις φορτίζουμε επιμελώς.
  • Είδος επιφανείας πίστας?  πεζοδρόμια, άσφαλτος, γρασίδι, ακόμα και χώμα. Οι ρόδες του διαμέτρου 6” μπορούν να ανταπεξέλθουν σε λακκούβες με υψομετρική διαφορά 1,5 εκατοστών.
  • Μέγιστη ταχύτητα? Μπορεί να κινηθεί με 12 χλμ/ώρα και έχει αναρριχητική ικανότητα 15 μοιρών
  • Βάρος? 10 κιλά που δεν θεωρούνται απαγορευτικά να τα κουβαλήσει κάποιος με το χέρι. Το πάτινι έρχεται μαζί με σάκο μεταφοράς γιαυτό ακριβώς τον σκοπό.

Τα πρώτα κομμάτια του Hermes1 έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα και είναι ετοιμοπαράδοτα. Διατίθενται σε δύο χρώματα λευκό ή μαύρο, στην τιμή των 439,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Για περισσότερες μπορείτε να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα της Hermeswheels

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).