Παραβιάστηκε το Credential Manager που χρησιμοποιούν Microsoft & Cisco

Η Pearson VUE ανακοίνωσε μια δεδομένων του Credential Manager , ένα πρόγραμμα ς πιστοποιήσεων που χρησιμοποιούνται από εταιρείες όπως τις: Cisco, F5, IBM, \Microsoft και Oracle, για να εκδίδουν διπλώματα και επίσημες πιστοποιήσεις για διάφορους επαγγελματίες.pearson vue Credential Manager System

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ς, η παραβίαση των δεδομένων συνέβη μέσω ενός κακόβουλου λογισμικού που εμφυτεύτηκε στους διακομιστές της από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό έδωσε τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα.

Η Pearson VUE δήλωσε ότι μόνο η εφαρμογή Credential Manager System επηρεάστηκε από αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό.

“Επειδή το Credential Manager System είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του πελάτη, προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς το θέμα μπορεί να επηρεάσει καθένα από τους πελάτες μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Pearson.

Ενώ για την εκτίμηση της πραγματικής ζημίας για κάθε πελάτης θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, η εταιρεία έσπευσε να δηλώσει ότι δεν διέρρευσε καμία άλλη ευαίσθητη πληροφορία όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Για να αποτρέψει δε περαιτέρω κακόβουλες κινήσεις, η εταιρεία έβγαλε εκτός σύνδεσης την εφαρμογή Credential Manager System και ανακοίνωσε το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές.

Τα συστήματα πιστοποίησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας μέχρι να δηλώσει η Pearson ότι είναι ασφαλές να γίνει επανεκκίνηση της υπηρεσίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).