Πώς να σύνδεσετε ένα highlight κομμάτι μίας ιστοσελίδας με ένα link

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μοιραστείτε με ένα φίλο σας ένα άρθρο που διαβάσατε στο . Το άρθρο είναι μακροσκελές και ως εκ τούτου υπάρχει η πιθανότητα ο πολυάσχολος φίλος σας να παρακάμψει τα μέρη του άρθρου που θέλετε πραγματικά να διαβάσει. Πώς μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή του στα πιο highlight της σελίδας;

highlight

Οι Genius και TLDRify σας επιτρέπουν να μαρκάρετε κομμάτια σε ιστοσελίδες. Θυμίζουν έντονα το κίτρινο highlighter στυλό που χρησιμοποιείτε σε μία εκτυπωμένη σελίδα για να τονίσετε μία παράγραφο ή μία λέξη. Οι εφαρμογές αυτές σας επιτρέπουν να επισημάνετε οποιαδήποτε λέξη ή συγκεκριμένη πρόταση σε μια και να δημιουργήσετε άμεσες συνδέσεις με το επισημασμένο κείμενο. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη κοινόχρηστη σύνδεση σας, θα δουν όλη την αρχική ιστοσελίδα, αλλά με κίτρινο φόντο το σχολιασμένο κείμενο.

H Genius είναι μια ιστοσελίδα που ασχολείται με στίχους τραγουδιών, αλλά παρέχει επίσης και ένα web σχολιαστή με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε σχόλια σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Το καλύτερο μέρος για Genius είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος ς για να χρησιμοποιήσετε τον σχολιαστή. Απλά γράψτε στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας την φράση genius.it/ πριν από τη διεύθυνση URL της σελίδας. Μετά μαρκάρετε το κείμενο που θέλετε και πατήστε το μαύρο εικονίδιο που θα εμφανιστεί πάνω από highlight κείμενο.

Εν συνεχεία συνδεθείτε με την ιστοσελίδα Genius μέσω Twitter, Facebook, Google ή και απευθείας με email, και θα είστε σε θέση να προσθέσετε και κάποιο σχόλιο για την τρέχουσα σελίδα. Η Genius θα σας παρέχει ένα link που θα ανοίξει άμεσα την σελίδα με μαρκαρισμένο σε κίτρινο φόντο το σημείο που έχετε επισημάνει.

Η επόμενη χρήσιμη εφαρμογή στην κατηγορία αυτή είναι η TLDRify. Εδώ θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για κανένα λογαριασμό για να σχολιάσετε τις ιστοσελίδες. Επίσης, σε αντίθεση με το Genius μπορείτε να παρουσιάσετε σχόλια που άφησαν άλλοι χρήστες στην ίδια σελίδα, Οι TLDRify σύνδεσμοι θα εμφανίζουν μόνο τα δικά σας highlight σημεία.

Ενώ είστε σε μια ιστοσελίδας, επιλέξτε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε και κάντε κλικ στο σελιδοδείκτη TLDRify. Θα δημιουργηθεί μια  σύνδεση με το επισημασμένο κείμενο. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο σύνδεσμο, ο browser θα μεταβεί αυτόματα στο σχολιασμένο κείμενο.

Εσωτερικά, οι υπηρεσίες αυτές δημιουργούν ένα ακριβές αντίγραφο των ιστοσελίδων στους δικούς τους διακομιστές, ώστε ακόμη και αν η αρχική σελίδα πέσει ή αλλάξει, οι σύνδεσμοι σας εξακολουθούν να εργάζονται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).